ep el presidente de ferrovial rafael del pino y el consejero delegado del grupo ignanio madridejos
FERROVIAL

Ferrovial ha tancat el refinançament de l'autopista LBJ Expressway situada a Texas (els EUA). A través del consorci LBJ Infrastructure Group liderat per la seva filial Cintra ha realitzat una emissió de bons per import de 544,5 milions de dòlars, emesos amb una prima que ha elevat la xifra rebuda fins als 622 milions de dòlars (uns 557 milions d'euros).

  • 28,92€
  • 0,28%

En concret, ha realitzat una emissió de bons exempta d'impostos per un import de 537,5 milions de dòlars (uns 461 milions d'euros) i una altra de bons gravables per valor de 7 milions de dòlars (uns 6 milions d'euros), segons ha informat aquest dijous la constructora espanyola en un comunicat.

Els fons obtinguts es destinaran a refinançar completament el bo exempt d'impostos que la companyia va emetre en 2010. La transacció, que ha tingut un gran acolliment per part dels inversors, li permet "avançar en la seva estratègia de reduir els costos de finançament i maximitzar l'eficiència de les estructures financeres dels seus actius", apunta Ferrovial.

L'autopista LBJ Express és una carretera de peatge amb més de 2.200 milions d'euros d'inversió gestionada. Té una longitud de 21,4 quilòmetres, és a la zona metropolitana de Dallas i el seu termini de concessió s'estén fins a 2061. A través de la seva filial Cintra, Ferrovial controla el consorci que es va adjudicar la construcció, manteniment i gestió de l'actiu; amb una participació del 54,6%.

A més d'aquesta infraestructura, Cintra gestiona actualment gestiona prop de 1.474 quilòmetres d'autopistes, repartits en 23 concessions al Canadà, els EUA, Europa, Austràlia i Colòmbia.

Noticias relacionadas

contador