ep imagenesla aperturala bolsamadrid
EUROPA PRESS

FCC i Sacyr estan d'enhorabona. Aquest dilluns ascendeixen fins l'IBEX Medium Cap, l'índex de la Borsa de Madrid que aglutina les empreses de mitjana capitalització i que és l'avantsala de l'IBEX 35. El seu ascens és fruit de la decisió adoptada durant l'última reunió del comitè assessor tècnic d'aquests índexs, que també ha provocat el descens d'OHL a l'IBEX Small Cap.

FCC

  • 12,62€
  • -0,63%
  • 3,32€
  • 0,36%

Els dos grups constructors, que actualment formaven part de l'IBEX Small Cap, s'incorporaran a aquest índex immediatament superior juntament amb altres tres valors. Les altres tres empreses són Ence, Europac i Vidrala. De fet, per a FCC i Sacyr, el seu 'ascens' té lloc mentre culminen els processos de reducció de deute i reestructuració empresos durant els últims anys i afronten noves etapes de creixement i expansió dels seus negocis, fonamentalment a l'exterior.

No obstant això, mentre el grup Sacyr que presideix Manuel Manrique ha recuperat ja el pagament de dividend recurrent, en el cas de FCC, la companyia que controla Carlos Slim, encara té aquesta assignatura pendent.

OHL BAIXA

En la banda oposada, OHL baixa aquest dilluns des de l’IBEX Medium Cap fins a l'IBEX Small Cap juntament amb tres companyies més. Es tracta de Neinor Homes, Atresmedia i Prosegur Cash. Junts amb aquestes quatre empreses, a partir d'avui també passen a formar part de l'IBEX Small Cap Alantra, Immobiliària del Sud (Insur), Metrovacesa i Prisa.

OHL baixa d'índex borsari després d'anunciar dos anys més d'ajust a través d'un pla de negoci el 2020, exercici durant el qual espera tornar a tenir beneficis. Així mateix, la companyia, que el 2017 va encadenar dos exercicis en números vermells i acaba de pactar un nou ERO, ha vist com el seu accionista de control, el Grup Villar Mir reduïa la seva participació en l'empresa per sota de la cota del 50%, fins a situar-la al 38%.

Una d'aquestes empreses entra al Small Cap, i ho fa en substitució de Saeta, companyia d'instal·lacions d'energies renovables que el va abandonar recentment després de l'OPA que li va llançar el fons Brookfield. Pel que fa a les empreses que surten de l'IBEX Small Cap, a més de FCC, Sacyr, Ence i Europac, que el fan per ascendir a l'índex superior, figuren Vocento, Dogi i Tubos Reunidos.

Noticias relacionadas

contador