ep faes farma 20200729183109
FAES FARMA - Archivo

Els títols de Faes Farma pugen més d'un 5% a la borsa aquest dimarts després d'haver anunciat que un dels seus medicaments ha estat provat per a pacients amb Covid-19 i redueix "significativament" el risc d'ingrés a les Unitats de Vigilància intensiva (UCI). Es tracta del Calcifediol (Hidroferol), que ha estat provat en un estudi pilot desenvolupat per la Fundació per a la Recerca Biomèdica de Còrdova (FIBICO).

  • 3,18€
  • -0,94%

Així ho ha anunciat la companyia en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), en el qual explica que aquest estudi "efectuat fa uns mesos" i publicat a l'últim número de The Journal of Steroid Biochemistry and Molecular Biology, ha provat que "l'administració d'altes dosis de calcifediol", metabòlit més actiu del sistema endocrí de la vitamina D, a pacients hospitalitzats amb coronavirus "va reduir significativament la seva necessitat d'ingrés a l'UCI".

A l'estudi hi van participar 76 pacients hospitalitzats a l'Hospital Reina Sofia de Còrdova amb PCR confirmada, amb Síndrome de Dificultat Respiratòria Aguda (SDRA) i patró radiològic de pneumònia viral, que van rebre el tractament estàndard establert pels protocols clínics del moment com el millor possible.

"Dels 50 pacients tractats amb calcifediol oral en càpsules toves, només 1 va requerir ingrés a l'UCI (2%), enfront dels 13 del grup que no va ser suplementado (50%)", explica Faes Farma a la seva nota, a la qual remarca que "el risc d'ingrés en UCI va ser un 97% inferior en els pacients tractats amb calcifediol respecte als que no en van rebre".

Fins avui, un nombre d'estudis previs apuntaven a un possible efecte beneficiós de l'activació del sistema hormonal D en la prevenció d'infeccions respiratòries o en l'evolució clínica de l'SDRA induït per diverses causes. Segons els resultats de l'estudi, i si es confirmessin les seves conclusions en posteriors assajos clínics, "el calcifediol podria suposar un tractament clau en pacients hospitalitzats per Covid-19 per reduir el risc d'aparició de SDRA, present en un 20% dels pacients".

"Les dades semblen avalar la hipòtesi abans expressada que l'activació del sistema hormonal D podria reduir el risc d'aparició de SDRA en pacients afectats per Covid-19 i reduir aquesta patologia", explica Faes Farma, que assenyala que els autors de l'estudi aconsellen "continuar en aquesta línia de recerca amb un grup més ampli de pacients per confirmar aquesta hipòtesi de manera definitiva".

Noticias relacionadas

contador