ep faes farma 20200729183109
FAES FARMA - Archivo

Faes Farma ha subscrit aquest dimarts el contracte de compra del laboratori Global Farma per un valor de 30 milions de dòlars nord-americans. La companyia ha dit que aquesta adquisició s'emmarca en la seva "decidida estratègia per la internacionalització".

  • 3,66€
  • 0,00%

Global Farma està radicada a Guatemala, on compta amb una planta de producció i un centre de desenvolupament de nous productes, i opera comercialment a tota la regió de Centreamèrica-Carib. El mercat farmacèutic en aquesta regió té un valor d'uns 2.500 milions d'euros, més gran que el mercat portuguès i aproximadament un 25% del valor de mercat espanyol. Es tracta del quart major mercat farmacèutic a l'Amèrica Llatina després de Brasil, Mèxic i Argentina.

El 2020, enmig de l'entorn advers pels efectes de la pandèmia de Covid-19 sobre el mercat, les vendes de Global Farma van créixer aconseguint 21 milions de dòlars, amb un EBITDA de 5,6 milions de dòlars.

Global Farma comercialitza principalment productes propis orientats a la visita mèdica en àrees com cardiovascular, antiinfecciosa i digestiva/metabolisme.

APORTA VALOR

Faes Farma ha dit que aquesta adquisició aporta valor per diversos aspectes. D'una banda, proporciona una "forta" plataforma comercial a tota la regió Central-Carib. A més, aporta una planta industrial de sòlids, líquids i injectats. Així mateix, suposa afegir-hi una "eficient unitat de desenvolupament de nous productes de marca, que permetrà nodrir el portafoli del grup a Amèrica Llatina i Àfrica".

El Grup Faes, amb filials també a Mèxic, Colòmbia, Xile, Equador i Perú, aconsegueix amb aquesta adquisició una mida d'operació de les seves filials a Amèrica Llatina superior als 60 milions d'euros d'ingressos. L'objectiu és aconseguir accedir a una de les 25 primeres posicions en cada un dels mercats d'aquesta regió en què el grup compta amb filial.

Faes conclou que aquesta operació s'ajusta a les línies estratègiques reforçant la seva presència a Amèrica Llatina, que es constitueix a la principal àrea de comercialització directa (amb xarxes pròpies de promoció) després d'Iberia, operant en la resta de les regions de manera indirecta a través de llicències i/o exportacions.

Noticias relacionadas

contador