ep facebook 20171129151202
PIXABAY

Facebook està buscant adquirir una gran empresa de seguretat cibernètica. Per a això, ha reunit un equip per explorar companyies amb la intenció d'augmentar la seva experiència tècnica i reprimir les crítiques a la seva protecció de dades. Això es produeix després que la xarxa social revelés que havia detectat la major bretxa en seguretat de dades en la seva història, que va afectar a 30 milions d'usuaris.

  • 493,86$
  • -0,41%

Segons una publicació de The Information, Facebook està en converses amb diverses companyies de seguretat cibernètica amb objectiu d'una possible compra. Un acord que podria tancar abans que finalitzi l'any.

Aquesta notícia coincideix amb els últims problemes relacionats amb la seguretat que la companyia nord-americana ha hagut de fer front últimament. El mes passat, Facebook admetia que havien estat robats dades de 29 milions de comptes. I això se suma a la notícia que es va conèixer l'abril que la companyia britànica Cambridge Analytica va accedir indegudament a dades personals de gairebé 87 milions d'usuaris.

ESTIRADA D'ORELLES DEL JAPÓ

El Japó ha demanat a Facebook que protegeixi millor les dades personals dels seus usuaris després dels problemes ocorreguts durant aquest any que afecten a desenes de milions de persones a tot el món.

En concret, el Govern japonès ha sol·licitat a la xarxa social més gran del món que comuniqui per complet els problemes de seguretat als usuaris, augmenti la vigilància dels proveïdors d'aplicacions a la seva plataforma i informi als reguladors sobre qualsevol canvi en les mesures de seguretat.

La Comissió de Protecció de dades personal del Japó, que va investigar l'incident de Cambridge Analytica amb autoritats del Regne Unit i altres països, ha emès una declaració aquest dilluns en la qual detalla la seva sol·licitud a Facebook. Aquest requeriment no comporta ordres administratives ni sancions i no és legalment vinculant.

La companyia nord-americana de tecnologia ha promès detallar al seu lloc web al Japó com abordarà la sol·licitud, segons ha informat la Comissió. També ha dit que l'incident de Cambridge Analytica va arribar a afectar potencialment a 100.000 usuaris al Japó i que l'atac cibernètic també podria haver tingut un impacte en els usuaris d'aquest país. De moment, els representants de Facebook no han respost a aquest assumpte.

Noticias relacionadas

contador