ep edificio de la sede de ezentis en madrid
Jesús Hellín - Europa Press

Ezentis ha tornat a cotitzar aquest dilluns amb una caiguda del 30% (0,05 euros). La companyia va ser suspesa de cotització el 2 de setembre passat després de presentar preconcurs de creditors després que la SEPI (Societat Estatal de Participacions Industrials) desestimés l'ajuda de 70 milions que havia demanat.

  • 0,19€
  • -1,05%

L'empresa de serveis de telecomunicacions va informar a principis del mes passat que havia decidit sol·licitar el preconcurs a causa de les tensions de tresoreria que patia als últims mesos, cosa que la situava en "situació d'insolvència imminent".

Ezentis va publicar la setmana passada els seus resultats del primer semestre, amb unes pèrdues de 51,6 milions, xifra que suposa un augment del 355,6% respecte al mateix període del 2021. Aquest resultat negatiu va ser a causa principalment d'una caiguda dels ingressos com a conseqüència del cessament de l'activitat a Xile i el Perú, la menor activitat de clients rellevants i la discontinuïtat de contractes no rendibles.

Així mateix, la baixa d'actius per impost diferit per import de 6,8 milions d'euros i el registre de deterioraments d'actius com ara fons de comerç, actius intangibles i altres per import de 27,2 milions d'euros, principalment als negocis de Alemanya i Brasil, també van contribuir al resultat negatiu durant el primer semestre del 2022.

L'empresa ha aprofitat els resultats per informar que el consell d'administració continua treballant en un pla de viabilitat que pugui garantir la continuïtat, "havent rebut suport, tant per part del principal client, com de les entitats financeres".

Noticias relacionadas

contador