ezentis fernando gonzalez
0,19€
  • -0,01€
  • -2,56%

Els experts de Berenberg han iniciat la cobertura d'Ezentis amb una recomanació de comprar i un preu objectiu de 0,75 euros, xifra que implica atorgar-li un potencial de revaloració del 40%.

Aquests analistes revisen l'estratègia d'Ezentis i destaquen el creixement al mercat llatinoamericà i l'adquisició d’Excellence Field Factory (EFF) el 2018, "que va reduir considerablement el risc del negoci".

"Esperem que el BPA creixi un 43% anual entre 2019 i 2021", anticipa Berenberg

"Com a resultat, Ezentis va poder començar a reestructurar el seu deute, cosa que esperem que condueixi a una reducció significativa de les càrregues financeres anuals", assenyalen des de Berenberg.

Segons aquests experts, després d'anys d'ingressos inadequats i pèrdua d'efectiu, "la caiguda del cost del deute de la companyia, al nostre parer, permetrà un ràpid creixement en benefici per acció i flux de caixa lliure a partir de 2019, cosa que desbloquejarà així el valor per als accionistes".

RÀPID CREIXEMENT I ALTS MARGES A LLATINOAMÈRICA

A principis de la dècada, la direcció d'Ezentis va decidir centrar les seves ambicions de creixement a Llatinoamèrica davant la difícil situació a Espanya. Entre 2013 i 2017, Ezentis gairebé va triplicar els seus ingressos en aquesta zona i avui es troba entre els principals actors de les sis economies més grans de les regió.

"Ezentis té avantatges competitius sobre nombrosos petits competidors locals, cosa que li permet marges més elevats que als mercats europeus més desenvolupats. L'alta fragmentació del mercat i la bretxa en el desenvolupament de la infraestructura a Llatinoamèrica ofereixen oportunitats per a un creixement fort i rendible", explica Berenberg.

Aquests experts subratllen també que l'adquisició d’EFF va suposar "un acord transformador", que va millorar "significativament" el perfil de risc de la companyia pel que fa a la seva posició patrimonial, palanquejament i exposició als tipus de canvis. "Això va aplanar el camí per a la recentment anunciada reestructuració del deute", afegeixen aquests experts.

Berbenberg conclou apuntant que la reestructuració del deute de l'empresa, anunciada el passat mes de novembre, hauria de situar les càrregues financeres anuals per sota dels 11 milions d'euros el 2021 enfront dels 27 milions d'euros de 2017. "Com a resultat de la reducció del cost del deute, esperem que el BPA creixi un 43% anual entre el 2019 i el 2021. També preveiem que la generació d'efectiu serà positiva el 2019 per primera vegada en la història recent de la companyia.”

Noticias relacionadas

contador