chine evergrande confiant sur sa capacite a surmonter sa periode la plus sombre 20210922091740

La immobiliària xinesa Evergrande torna a posar-se sota el focus d'atenció dels mercats aquest dimecres, amb els inversors molt pendents de si l'empresa complirà amb el seu pròxim pagament d'interessos de 47,5 milions de dòlars que ha d'afrontar aquest 29 de setembre, per un bo de 1.000 milions de dòlars que venç al març de 2024. Mentrestant, ha anunciat que vendrà una participació per 1.500 milions de dòlars (9.990 milions de iuans) en Shengjing Bank a una empresa estatal de gestió d'actius. L'empresa ha deixat pujades del 10% a la borsa de Hong Kong.

Durant una presentació a la borsa de Hong Kong dimecres al matí, Evergrande ha dit que ha arribat a un acord per vendre els 1.750 milions d'accions que posseeix en Shengjing Bank al Shenyang Shengjing Finance Investment Group, a 5,70 iuans per acció. Aquestes accions representen el 19,93% del capital social emès del banc.

Evergrande ja s'havia desfet anteriorment de 1.000 milions de iuans d'accions de Shengjing Bank.

Al comunicat, Evergrande ha dit que els seus problemes de liquiditat ja han "afectat negativament" Shengjing Bank "de manera material". La introducció del comprador -l'empresa estatal Shenyang Shengjing Finance Investment Group- "s'estabilitzarà les operacions" del banc, ha dit Evergrande.

Els problemes d'Evergrande van saltar a la palestra després que al setembre advertís en dues ocasions que podria incomplir els seus deutes. El temor que l'empresa incorregués en un impagament va pertorbar els mercats mundials, encara que les accions nord-americanes es van recuperar a finals de la setmana passada. El gegant immobiliari, que arrossega un deute de més de 300.000 milions de dòlars, ha estat lluitant per aconseguir fons mentre s'enfronta als pagaments dels interessos dels seus bons. El assetjat gegant immobiliari també ha de pagaments a bancs i proveïdors.

L'empresa immobiliària més endeutada del món ja va incomplir la setmana passada el pagament d'un cupó clau de 83,5 milions de dòlars, corresponent a un bo offshore de març de 2022, de 2.000 milions de dòlars a 5 anys. Els bons en dòlars solen ser en mans d'inversors estrangers.

Evergrande ha guardat silenci sobre el pagament que havia de realitzar la setmana passada, sense que se n'hagi fet cap anunci fins ara. No obstant això, l'empresa no incorrerà tècnicament en impagament a no ser que no realitzi aquest pagament durant els 30 dies següents a la data de venciment.

Noticias relacionadas

contador