evergrandecomp

Evergrande no publicarà els seus resultats anuals del 2021 abans del 31 de març, amb la qual cosa incomplirà la norma que exigeix cotitzar a la borsa. La companyia al·lega que la feina d'auditoria encara no ha conclòs a causa dels "canvis dràstics" en les operacions des de la segona meitat de l'any passat.

Així, Evergrande ha anunciat que publicarà els seus comptes "al més aviat possible" i que, per complir amb allò exigit, mantindrà la suspensió de la negociació de les seves accions fins que els últims resultats siguin publicats. Precisament aquest dilluns, el gegant immobiliari xinès suspenia la cotització de les seves accions a Hong Kong, sent la segona vegada que la companyia suspèn la cotització aquest any.

"A causa dels dràstics canvis a l'entorn operatiu de l'empresa des del segon semestre de l'any passat, juntament amb els efectes del brot de Covid-19, l'empresa no podrà completar els procediments d'auditoria a temps", ha indicat Evergrande en un comunicat.

Cal recordar que Evergrande passa des de fa un any dificultats per fer front a un passiu estimat en més de 300.000 milions de dòlars. La situació de la companyia és complicada, ja que segueix intentant pagar els seus proveïdors i creditors alhora que intenta completar els projectes i habitatges que té en marxa.

Les empreses immobiliàries xineses que cotitzen a Hong Kong tenen com a data límit el 31 de març per presentar els resultats anuals, els primers estats financers auditats des que es va propagar la crisi de liquiditat de la indústria. I Evergrande no ha estat l'única que ha endarrerit la presentació. Ronshine China Holdings també ha dit que no complirà la data límit per publicar els resultats auditats de tot l'any, sent la darrera empresa immobiliària a anunciar la renúncia del seu auditor.

Noticias relacionadas

contador