evergrandecbroup1

La promotora immobiliària xinesa Evergrande ha suspès aquest dilluns la cotització de les seves accions a Hong Kong tot esperant "un anunci amb informació privilegiada". És l'únic detall que apareix al comunicat remès a la borsa, en què la companyia ha assenyalat que "aturarà" la negociació, sense donar-ne una raó. També ha dit que "en conseqüència, tots els productes estructurats relacionats amb l'empresa també deixaran de cotitzar al mateix temps".

Es tracta de les filials del grup Evergrande Property Services i China Evergrande New Energy Vehicle, que també han demanat la suspensió. Segons recull Bloomberg, la promotora podria informar aquesta setmana els inversors sobre el seu pla de reestructuració. De fet, al gener va assegurar que pretenia presentar una proposta preliminar de reestructuració durant els propers sis mesos.

El cert és que aquesta és la segona vegada que la companyia suspèn la cotització aquest any, i s'ha produït just abans del venciment d'un deute de 2.000 milions de dòlars dimecres, i un altre al mes que ve de 1.400 milions, apunta el mitjà asiàtic CNA.

Cal recordar que Evergrande passa des de fa un any dificultats per fer front a un passiu estimat en més de 300.000 milions de dòlars. La situació de la companyia és complicada, ja que segueix intentant pagar els seus proveïdors i creditors alhora que intenta completar els projectes i habitatges que té en marxa.

Mentrestant, el seu vaixell insígnia, Hengda Real Estate Group Co Ltd, ha aconseguit aquest cap de setmana l'aprovació dels tenidors de bons onshore per endarrerir el pagament que s'havia d'haver realitzat al passat mes de setembre fins al setembre del 2022, segons ha informat l'advocat de l'empresa a la Borsa de Shenzhen diumenge.

Hengda ha explicat que distribuirà els interessos no pagats el 23 de setembre pel seu bo de 4.000 milions de iuans (629 milions de dòlars) al 5,8% amb venciment el 2025. El cupó del bo és de venciment anual, i el primer pagament estava previst per al 23 de setembre de 2021, segons remarca Bloomberg.

CNA recorda que fins ara, Evergrande ha evitat els impagaments tècnics dels bons onshore, encara que ha incomplert els pagaments d'alguns bons a l'estranger.

Les accions d'Evergrande cotitzaven als 1,65 dòlars de Hong Kong abans de la suspensió. Han guanyat un 3,8% aquest any, després de desplomar-se un 89% el 2021.

Noticias relacionadas

contador