euskaltel 0
Flickr
10,94€
  • 0,00€
  • 0,00%

El Grup Euskaltel ha avançat aquest dimarts -en el marc del Spain Investors Day celebrat a Madrid- les previsions del seu pla de negoci fins al 2022, que va ser aprovat per unanimitat el passat 3 d'octubre durant una reunió del seu Consell d'Administració.

Aquest pla reflecteix en les seves previsions per a 2022 una facturació de 800 milions d'euros, xifra que suposarà un 28,6% més que durant l'exercici 2017, i un EBITDA de 400 milions d'euros, un 30,3% més que el 2017.

El conseller delegat del Grup Euskaltel, Francisco Arteche, ha indicat: "El grup estima, gràcies a la seva capacitat de gestió, un augment molt notable dels ingressos als mercats en expansió durant els propers anys, i arribarà a un 8% del total d'ingressos al tancament de l'exercici 2022". El grup de telecomunicacions, que dona feina a 700 persones i genera 4.200 llocs de treball indirectes, va anunciar la setmana passada un pla de desenvolupament pel qual entrarà al llarg de 2019 en un total de cinc nous mercats: Navarra, Lleó, Cantàbria, La Rioja i Catalunya, i que implicarà l'arribada a més d'un milió de noves llars.

Dins de les previsions d'aquest pla, el flux de caixa operacional (EBITDA-Capex) serà sostenible per sobre del 30% de les vendes a partir del 2020, la qual cosa augmenta la capacitat de generació de flux de caixa operatiu. El Grup Euskaltel preveu la possibilitat d'un dividend creixent a doble dígit durant els anys del pla. Pel que fa a la seva ràtio de palanquejament, el deute financer net es reduirà per sota de 3,5 vegades l'EBITDA a l'any 2022, però no superarà en cap moment el nivell de 4,5 vegades.

El pla de negoci del Grup Euskaltel preveu igualment mantenir estable la seva base de clients als seus mercats tradicionals durant els propers exercicis. L'operador ha registrat altes netes positives durant 2018, creixent en tres dels quatre trimestres de l'any. El quart trimestre ha estat especialment significatiu, ha dit Euskaltel, ja que ha suposat més de 2.000 altes netes. Addicionalment, la companyia espera seguir augmentant al llarg del pla la mitjana d'ingressos per usuari (ARPU), gràcies a la seva oferta i a l’"eficiència i el valor" als seus continguts.

Noticias relacionadas

contador