• Aquest moviment a l'alça dels preus de venda del paper respon al manteniment de les condicions de mercat
0cb646

Europac ha confirmat que la pujada de preu de 50 euros de les qualitats de paper reciclat serà a partir del 26 de juny a tota la Península Ibèrica i per a la resta d'Europa s'efectuarà el 17 de juliol. Mentrestant, la pujada del preu de venda del paper kraftliner entrarà en vigor l'1 d'agost en tots els mercats.

La companyia ha explicat que aquest moviment a l'alça dels preus de venda del paper respon al manteniment de les condicions de mercat existents des de principis de 2017, que ja van provocar pujades de preu del paper reciclat durant els mesos de febrer, març i abril, i del paper kraftliner durant els mesos de gener, març i maig.

Aquest moviment a l'alça dels preus de venda del paper respon al manteniment de les condicions de mercat

Per tant, segons ha assenyalat, el mercat actual continua caracteritzat per una demanda final "molt sòlida" en un context de màquines de paper operant a plena capacitat i estocs europeus en nivells baixos. Actualment, les carteres de comanda de paper reciclat i kraftliner es troben en màxims històrics, mentre que els estocs europeus de paper es troben en nivells mínims operatius.

Pel que fa a les matèries primeres, la companyia ha destacat l'estabilitat de preus de la fusta durant els últims 18 mesos, que previsiblement continuarà fins al final de l'any, i la volatilitat al mercat del paper recuperat.

"Les millores d'eficiència i productivitat derivades de les inversions i els projectes de gestió interna desenvolupats el 2015 i 2016, que van permetre millorar el comportament del grup en un context de mercat advers i augmentar la capacitat de producció de paper en 40.000 tones anuals, s’haurien de veure plenament reflectides en els resultats del present exercici", ha ressaltat el president executiu d'Europac, José Miguel Isidro.

Per això, segons el primer directiu de la companyia, les actuals condicions de mercat permeten preveure una "millora significativa" dels resultats al tancament de l'exercici.

Noticias relacionadas

contador