ep empleadas de una aerolinea en el aeropuerto internacional de quito ecuador
Juan Diego Montenegro/dpa

HSBC fica el dit en la nafra i passa la tisora per totes les aerolínies europees. "Això és seriós", assegura el banc d'inversió en referència a l'impacte del coronavirus sobre el sector. L'entitat planteja tres escenaris i, malgrat la rebaixa a curt termini, el més probable és el d'una recuperació per a 2021.

“La demanda està caient, però no és possible conèixer fins quan, la seva escala i durada”, assevera HSBC al seu últim informe. “Anticipem una alta volatilitat a les seves cotitzacions i profit warnings”, continua l'entitat. “Veiem aquesta situació com una crisi, però malgrat això, mantenim la nostra visió constructiva del sector”, indica.

“La demanda es recuperarà, però no sabem quan”, reconeix. “Anticipem que les aerolínies es beneficiïn d'uns menors preus del petroli de cara al 2021”, assevera HSBC.

A continuació, exposa les rebaixes efectuades en totes les cotitzades del sector: Air France, easyJet, IAG, Lufthansa i Ryanair mantenen el consell de ‘comprar’ i només Wizz Air es queda en ‘mantenir’.

Per preus objectius, els el rebaixa a totes, encara que els continua anticipant un bon recorregut alcista també a gairebé totes (del 37,7% per a IAG, per exemple). L'única ovella negra és Wizz Air, a la qual auguren caigudes del 6,3% des dels seus actuals nivells de cotització.

Noticias relacionadas

contador