ep plantaacerinox 20190726102102
ACERINOX - Archivo

Acerinox està tenint un mal 2020. "Ha rendit sis punts per sota del sector i 14 punts per sota dels seus competidors", reconeixen els analistes de Deutsche Bank. Però hi ha lloc per a l'esperança. I aquestes són les raons que dóna el banc alemany per a invertir a curt termini en la cotitzada de l'Ibex 35.

  • 9,96€
  • -0,30%

"Esperem que Acerinox mantingui uns sòlids guanys enfront dels seus rivals i un fort flux de generació de caixa", esperen des de l'entitat al seu últim informe amb la siderúrgica com a protagonista.

"També anticipem que els preus continuïn estables al mercat estatunidenc (especialment els del níquel, que haurien de beneficiar als clients més rellevants d'Acerinox)", segueix Deutsche. "Els preus a Europa també haurien de recuperar-se, la qual cosa al seu torn hauria de recolzar la confiança i el rendiment del títol durant els pròxims trimestres", postil·la el banc.

Els darrers tres claus del taüt d'Acerinox fins ara han estat, a ulls de Deutsche, els següents: "un empitjorament de la demanda i les seves perspectives, les renovades dificultats per a trobar una solució estratègica al seu negoci a Malàisia i el resultat de les eleccions estatunidenques, sumat a la possible sortida de Nippon Steel de la companyia.

En aquest sentit, els experts del Banc Sabadell ja van alertar a la fi del passat mes de juliol que es tractava d'una notícia negativa, perquè pot interpretar-se com un primer pas cap a la sortida completa de Nippon del capital de la siderúrgica.

VA GUANYAR UN 87% MENYS FINS A JUNY

Si mirem el seu aspecte tècnic, l'analista de Bolsamanía, César Nuez, destacava en les últimes setmanes que era un dels títols que acaba de perforar resistències. La veritat és que, més enllà del rebot del 6% amb el qual el grup va celebrar els seus resultats trimestrals (-87% de benefici fins a juny), l'aspecte del valor no convidava, aquest estiu, a entrar-hi.

Els efectes de la pandèmia van ser significatius durant el segon trimestre, la qual cosa va motivar una disminució del 26% de la producció d'acer respecte al primer trimestre. Fins i tot en aquest complicat context, l'EBITDA ajustat i la facturació van ser superiors, un 11% i un 1% respectivament.

Noticias relacionadas

contador