ep el corte ingles 20210308150806
UGT

El nombre de treballadors que s'han sumat a la iniciativa de baixes voluntàries d'El Corte Inglés ha superat en més del 20% la xifra inicial de 3.292 persones acordada per l'empresa i els sindicats, de manera que el nombre de treballadors que accepten aquesta opció ronda als 4.000, segons ha donat a conèixer la companyia aquest dilluns.

El Corte Inglés anuncia així que ha conclòs el pla de reordenació de la plantilla complint els objectius de baixes voluntàries i en un marc de pau social. El procés ha conclòs en dos mesos des que es va comunicar als sindicats aquest pla i es van iniciar les negociacions pertinents. "Tot el procés s'ha desenvolupat en un clima de consens", apunta el grup.

A partir d'ara s'inicia un procés d'anàlisi de sol·licituds, tramitació de les baixes voluntàries i ajust de la plantilla. Com explica la companyia, han quedat fora d'aquest pla els més grans de 50 anys, ja que són els que, en principi, podrien trobar més dificultats per recol·locar-se. També estan exclosos els que tenen contracte eventual o de dies concrets.

Cal recordar que El Corte Inglés i la representació sindical, formada per CCOO, UGT, Fetico i Fasga van acordar fa un mes l'ajust voluntari de plantilla després d'acceptar l'oferta d'indemnitzacions, tant d'adscripció voluntària com forçosa, de 33 dies per any amb un límit de 24 mensualitats.

Concretament, les indemnitzacions tindran com a base el salari a la data d'extinció i els incentius de 2019 per al col·lectiu de venda. Igualment, s'han pactat primes de sortida per a aquells treballadors que s'acullin voluntàriament a l'extinció dels seus contractes. Així, els que hi treballin fa més de 15 anys d'antiguitat rebran un pagament del 20% del salari brut anual, mentre que per als de 10 a 15 anys serà del 10%, i per als d'entre 5 i 10, del 5% de 'salari brut anual.

Noticias relacionadas

contador