ep endesa ha renovado los certificados emitidos por aenor que acreditan que la compania dispone de
FERNANDO VILLAR - Archivo

Una mitjana de 325.000 euros, similar a la grossa de la Loteria de Nadal. Són els diners que pagarà Endesa als 1.200 treballadors que acceptin el seu pla de baixes voluntàries, anunciat aquest dimarts després de ser acordat amb els sindicats.

  • 17,06€
  • 0,71%

L'elèctrica controlada per la companyia italiana Enel comptava amb uns 9.818 empleats durant el segon trimestre de 2020, per la qual cosa el seu objectiu és aprimar la plantilla en un 12% fins el 2024.

Es tracta d'una mesura "esperada, dins del seu pla d'eficiències", segons indiquen els analistes de Renta 4, que aconsellen 'mantenir' el valor en cartera, amb un preu objectiu de 25,38 euros per acció.

El pla de baixes ha estat "acordat amb els sindicats", segons va confirmar Endesa, que no ha dubtat a anotar-se un càrrec de "390 milions d'euros" a càrrec del resultat consolidat, que tot i això "no tindrà efectes en la determinació de la remuneració de l'accionista corresponent a l'exercici 2020".

L'elèctrica ha justificat la mesura a "la digitalització de processos", i els analistes de Banc Sabadell, que aconsellen 'comprar' el valor, amb un objectiu alcista als 28,04 euros, expliquen que la mesura tindrà un impacte "positiu", perquè el 2024 augmentarà l'EBITDA un 3%, "un cop desemborsats els costos de reestructuració".

La mesura d'Endesa és similar a la que ha plantejat Iberdrola a la seva plantilla, ja que ha proposat acomiadar el 15% de la seva plantilla a Espanya (uns 1.450 treballadors) i eliminar la reducció de la tarifa dels treballadors, que a la pràctica suposa electricitat gratis per als seus treballadors.

Per anàlisi tècnica, "tenim un moviment lateral de curt termini en Endesa, amb suport en els mínims de setembre (22,18 euros). La perforació d'aquest amb comoditat i en preus de tancament activaria un doble sostre de curt termini, amb objectiu de caiguda (mínim teòric) cap a la zona dels aproximadament 20 euros", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"No obstant això", afegeix, "el fet que tinguem el títol en plena zona de suport fa que l'equació rendibilitat-risc sigui òptima pel costat llarg o alcista en aquest moment per 'trading', amb ordre de prou pèrdues en preus de tancament per sota dels 20 euros".

Noticias relacionadas

contador