ep galan unico representante del empresariado espanol y del sector energetico mundial en choose
IBERDROLA - Archivo

Iberdrola ha plantejat als sindicats acomiadar al 15% de la seva plantilla a Espanya (uns 1.450 treballadors) i eliminar la reducció de la tarifa dels empleats, que a la pràctica suposava electricitat de franc per als seus treballadors.

  • 11,46€
  • -0,61%

"Notícia de biaix positiu per a l'accionista però d'impacte limitat, en la mesura que una reducció de l'ocupació d'aquesta magnitud podria suposar estalvis recurrents de 105 milions d'euros", la qual cosa suposa el 0,9% de l'EBITDA i una pujada de l'1% en la seva valoració, afirmen els analistes de Banc Sabadell.

"D'altra banda, l'eliminació d'electricitat gratis a empleats podria tenir un impacte en valoració del +0,7% si assumim un impacte de 500-700 milions d'euros en menys provisions (en línia amb l'impacte obtingut per Endesa amb la mateixa mesura)", afegeixen aquests experts, que recomanen comprar el valor, amb una valoració d'11,83 euros.

Per part seva, els sindicats plantegen pujades salarials d'entre el +1,5% i el+3,7%, un augment addicional lligat a resultats d'entre el +1,5%i el+3,25%, una reducció de les hores de treball de fins a un 7%, una nova paga per antiguitat, un pla de pensions amb aportació de l'empresa al 100% per a tots els empleats i l'extensió de la pòlissa sanitària per a tots els familiars dels empleats. Aquests avantatges suposarien, segons càlculs d'Iberdrola, una alça dels costos de més del 20% durant els quatre anys del conveni.

"La plantilla a Espanya és de 9.587 persones i representa un 30% del total del grup. D'aquesta plantilla a Espanya, 3.300 treballadors superen els 51 anys d'edat, per la qual cosa la companyia podria oferir prejubilacions o jubilacions anticipades", afirmen els experts de Bankinter, el consell dels quals és comprar el valor, amb una valoració de 11,70 euros.

Noticias relacionadas

contador