ep parque eolico sierra costera en mezquitajarque teruel
ENDESA

Endesa invertirà, a través de la seva divisió d'energies renovables Enel Green Power Espanya, 49,9 milions d'euros en la construcció d'un parc eòlic de 41,4 megawatts de potència a la localitat de Terol de Muniesa.

  • 17,42€
  • -0,74%

El projecte, que preveu la posada en servei de 12 aerogeneradors de 3,45 megawatts de potència unitària, es troba a l'actualitat en fase de sol·licitud d'autorització administrativa i la posada en marxa està prevista per a finals de 2019, ha informat la companyia en una nota de premsa.

Està previst que la posada en marxa del projecte tingui lloc per a finals de 2019

Endesa va obtenir una adjudicació de 540 megawatts durant l'última de les subhastes d'energies renovables celebrada el 2017 a Espanya. A Aragó, la companyia té previst executar 13 projectes eòlics que suposarien una potència superior als 380 megawatts i una inversió a prop de 434 milions.

Els nous projectes eòlics estaran ubicats, a més d’ Aragó, a Andalusia, a Castella i Lleó, a Castella-La Manxa i Galícia i quan entrin en funcionament les noves instal·lacions generaran aproximadament 1.750 GWh a l'any.

Endesa també es va adjudicar 339 MW de capacitat de producció d'origen solar durant la tercera subhasta del Govern, celebrada al mes de juliol de 2017, i l'objectiu de la qual és cobrir el 20% del consum energètic amb energies renovables per a l'any 2020, tal com indica la Unió Europea.

La construcció de les instal·lacions eòliques (540 MW) i solars (339 MW) adjudicades durant les dues últimes subhastes suposaran una inversió durant els propers anys de més de 800 milions euros. Aquesta capacitat de 879 MW addicionals suposa augmentar en un 52,4% la potència de l'actual parc d'energies renovables d'Endesa.

Enel Green Power Espanya, la filial de renovables d'Endesa, gestiona actualment més de 1.806 MW de capacitat a Espanya, després de la recent incorporació dels cinc parcs eòlics de Gestinver (132 MW). D'aquesta xifra, 1.749 MW procedeixen d'energia eòlica, 43 MW, de minihidràulica i 14 MW, d'altres fonts d'energia renovable. Les plantes d’EGPE generen al voltant de 4 TWh d'energia lliure d'emissions cada any, ha detallat la companyia.

Noticias relacionadas

contador