ep archivo   sede de endesa 20221123125903
Endesa - Archivo

Endesa i el Banc Europeu d'Inversions (BEI) han signat aquest dimarts un segon tram de 250 milions d'euros de finançament sostenible per impulsar les inversions que 'e-distribució', la filial de Xarxes d'Endesa, farà durant el període 2022-2024 per a la millora, modernització i ampliació de les xarxes de distribució elèctrica, segons ha informat la companyia

  • 16,98€
  • 0,27%

El mes de novembre passat, les dues institucions van segellar ja un primer tram de 250 milions dins d'un finançament total de 500 milions d'euros per impulsar el desplegament de les xarxes intel·ligents. Aquesta operació completa línies de finançament anteriors per import de 1.350 milions d'euros formalitzades per Endesa amb el BEI per impulsar les xarxes intel·ligents des de l'any 2014.

El finançament permetrà a Endesa "avançar en la modernització de les infraestructures elèctriques amb l'objectiu últim d'incrementar la seguretat i la qualitat de subministrament", a través d'unes inversions vinculades amb la digitalització, automatització i sensorització de les xarxes, el desplegament del cotxe elèctric o l'impuls a l'autoconsum.

Les inversions es faran en vuit comunitats autònomes: Andalusia, Aragó, Balears, Canàries, Castella i Lleó, Catalunya, Extremadura i Galícia, unes regions que, majoritàriament, són considerades de cohesió per la UE. "L'operació contribueix als objectius de cohesió i desenvolupament regional del BEI, que prioritza l'impuls de projectes a les regions amb un producte interior brut (PIB) per càpita inferior a la mitjana de la UE", destaquen des d'Endesa.

Segons les estimacions de l'empresa, les dues operacions de finançament signades amb el BEI per impulsar les xarxes intel·ligents suposaran una generació d'ocupació d'unes 8.000 persones a l'any al llarg de la seva implementació.

Noticias relacionadas

contador