ence portada china
3,40€
  • -0,01€
  • -0,35%

Ence ha xifrat en uns 185 milions l'impacte del "improbable" cessament d'activitat de la biofàbrica de Pontevedra després que l'Estat hagi desistit de defensar en els procediments oberts a l'Audiència Nacional la pròrroga de la concessió la companyia a la ria de Pontevedra, atorgada pel Govern del PP en funcions el gener de 2016. Aquest divendres, les seves accions es deixen més d'un 3% després de la caiguda patit dijous.

"En l'improbable cas que es produís el cessament d'activitat, tindria lloc un impacte únic extraordinari ('one-off') en el compte de resultats de l'entorn de 185 milions", ha afirmat la companyia en un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

D'aquesta xifra, 74 milions d'euros tindrien impacte en caixa, dels quals 43 milions correspondrien a actuacions de desmantellament, 16 milions a la cancel·lació de contractes en vigor (basats en l'experiència de desmantellament de l'antiga fàbrica de Huelva) i 15 milions al cost d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) d'extinció total. La xifra restant de 111 milions no tindria efecte en caixa, ja que respon al deteriorament de l'actiu.

La fortalesa del balanç de la societat i el seu baix endeutament, unit als alts preus de la cel·lulosa, permetria a la societat fer front a la situació

"En aquest pitjor escenari, la fortalesa del balanç de la societat i el seu baix endeutament, unit als alts preus de la cel·lulosa previstos per als propers anys, permetria a la societat fer front a la situació reformular el seu pla estratègic sense renunciar als seus objectius", ha assenyalat.

La companyia ha fet aquesta valoració econòmica en "el pitjor escenari", és a dir, en una eventual situació en què les accions judicials exercides per defensar la validesa de la pròrroga concedida per l'Administració General de l'Estat el 2016, incloent-hi els recursos ordinaris i extraordinaris que es formulin davant les més altes instàncies judicials, s'haguessin esgotat sense èxit.

A això se sumaria que no es trobés un alternativa acceptable per Ence que permetés la continuïtat de l'activitat de la biofàbrica de Pontevedra, cosa que portaria aparellat el cessament d'activitat de la biofàbrica.

Durant l'exercici 2018, el resultat brut d'explotació (EBITDA) d’Ence va arribar als 291 milions d'euros, dels quals 245 milions corresponen al negoci de cel·lulosa, i, en concret, 99 milions procedeixen de la biofàbrica.

Noticias relacionadas

contador