ence energia logo
Ence Energía
3,41€
  • -0,05€
  • -1,50%

L'Estat desisteix de defensar en els procediments oberts a l'Audiència Nacional la pròrroga de la concessió a Ence a la ria de Pontevedra, atorgada pel Govern del PP a funcions el gener de 2016. La companyia ha expressat el seu "rebuig" davant el "canvi arbitrari" del Govern després de conèixer la decisió. Els seus títols s'han situat com els pitjors de l'IBEX 35 aquest dijous en caure un 5,3%.

En un comunicat, la companyia mostra el seu rebuig davant "l'inesperat canvi de criteri" de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar (dependent del Ministeri de Transició Ecològica) d’aplanar-se el passat 8 de març en els tres procediments que se segueixen a l'Audiència Nacional (promoguts per l'Ajuntament de Pontevedra, l'Associació per la Defensa de Ria de Pontevedra i Greenpeace), que pretenen que es declari la nul·litat de la resolució que va atorgar una pròrroga de 60 anys a la pastera.

La companyia sosté que aquesta actuació de l'Estat "només pot ser explicada en clau electoral", al mateix temps que "és contrària a l'ordenament jurídic i implica un canvi arbitrari en el criteri que havia mantingut durant tot el procediment".

En aquesta línia, Ence avisa que aquesta decisió posa en risc la planta, ja que "si la violació és acceptat en les sentències dels tribunals podria provocar una forta destrucció d'ocupació en tot Galícia". Censura que "és una falta de respecte" per a les 5.100 famílies que depenen de manera directa o indirecta de la fàbrica.

Ence avisa que aquesta decisió posa en risc la planta, ja que "podria provocar una forta destrucció d'ocupació en tot Galícia"

I és que l'empresa mostra la seva "sorpresa" pel fet que ara la Direcció General "doni arguments contraris als que ha defensat fins a la data en l'últim moment processal", "quan fins fa res estava defensant l'absoluta legalitat de l'ordre ministerial que va atorgar la pròrroga de la concessió d'Ence".

"FORTA BAIXADA DE PREUS"

Així mateix, la pastera subratlla que "el 30%" de les persones ocupades en el sector forestal a Galícia depenen de l'activitat d’Ence. A més, recorda que la pròrroga el 2016 estava lligada a escometre inversions per 71 milions (apunta que més de 40 milions estan realitzades), al qual s'uneix un pla per 350 milions en el pla estratègic 2019-2023.

De tal manera, apunta que el sector forestal del nord-oest d'Espanya "es veurà molt afectat” per una forta baixada de preus provocada per la caiguda de la meitat de la demanda, cosa que afectarà a les més de 200.000 famílies productores forestals.

Per tot això, la companyia adverteix que "utilitzarà totes les vies jurídiques per defensar la validesa de la pròrroga de la concessió", atès que "interessos de partit i acords polítics volen anul·lar en contra dels drets i interessos dels seus treballadors, proveïdors, accionistes i de tot el sector forestal del nord-oest".

Noticias relacionadas

contador