ep ence financiacompra90 deplanta termosolarpuertollano110 m
ENCE
3,46€
  • -0,01€
  • -0,23%

Ence és el pitjor valor de l'IBEX, amb caigudes properes al 5%, ja que el triomf del PSOE suposa que la seva crisi amb la planta de Pontevedra persisteixi i pugui desembocar en el pitjor escenari possible per a la companyia. És a dir, el tancament de la planta.

El Govern de Pedro Sánchez s'ha negat a defensar en els procediments oberts a l'Audiència Nacional la pròrroga de la concessió a Ence a la ria de Pontevedra, atorgada pel govern del PP a funcions el gener de 2016. La companyia ha expressat el seu "rebuig" davant el "canvi arbitrari" del Govern i aquesta situació fa ja mesos que l'està penalitzant amb força en borsa.

Ence va afirmar en el seu moment que aquesta actuació de l'Estat "només pot ser explicada en clau electoral", i s'ha mostrat contrària a l'ordenament jurídic, que "implica un canvi arbitrari en el criteri que havia mantingut durant tot el procediment".

Ence ha avisat que aquesta decisió posa en risc la planta i suposaria una forta destrucció d'ocupació a tot Galícia. Al llarg de les últimes setmanes s'han produït manifestacions de treballadors d'Ence i fins i tot han aparegut pintades a la seu del PSOE.

La companyia ha avisat que, en tot cas, la seva crisi a Pontevedra no altera el seu rumb per a aquest exercici i, "previsiblement", tampoc canviarà molt el seu pla estratègic per 2023. Ence ha insistit que la seva posició jurídica és "sòlida" i que lluitaran en els tribunals fins al final per defensar la concessió a la ria de Pontevedra on tenen instal·lada la seva biofàbrica. Però si les coses surten malament han d'aplicar el "criteri econòmic" i es duran la inversió on sigui més barat. I no es descarta invertir fora d'Espanya.

Noticias relacionadas

contador