ep economia- ence financiacompra90 deplanta termosolarpuertollan
ENCE
3,08€
  • 0,02€
  • 0,72%

Ence Energia es deixa un 8% després d'anunciar una reducció del 41% del seu benefici durant el primer trimestre de l'any per l'efecte divisa. La companyia ho va comunicar aquest dilluns després del tancament del mercat, de manera que la primera reacció de la seva cotització a aquesta retallada dels seus guanys està tenint lloc durant aquesta sessió.

El grup paperer i d'energies renovables va indicar que els resultats de gener a març es van veure afectats per l'efecte del tipus de canvi i l'augment dels inventaris de cara a la parada de la biofàbrica de Navia, que serà més llarga del que és habitual per augmentar la seva capacitat de 80.000 tones.

L'import net de la xifra de negoci del grup va arribar als 195.600.000 d'euros el març, xifra que suposa un lleuger descens (-0,3%) enfront del primer trimestre de l'any passat.

El resultat brut d'explotació (EBITDA) de la companyia presidida per Ignacio Colmenares es va reduir un 17,3% durant el primer trimestre del 2019, fins als 52 milions d'euros.

Tècnicament, l'analista de Bolsamanía, J.M. Rodríguez, destaca que "el gran cap i espatlles setmanal segueix intacte". A més, subratlla que "només per sobre de la resistència dels 5,50 euros deixarem la porta oberta al fet que la figura baixista pugui acabar fallant".

Els analistes de Banc Sabadell reconeixen que "si bé esperàvem uns resultats fluixos com va anticipar la pròpia Ence, han estat una mica per sota del que s'esperava en marges, de manera que esperaríem una acollida negativa però moderada després d'un -24% vs IBEX l'any".

Noticias relacionadas

contador