ep archivo   planta de biomasa de ence
Ence - Archivo

Després de l'anunci del gegant brasiler Suzano sobre el preu de la pasta de paper, els experts de Berenberg han calculat que Ence cotitza ara només 5,2 vegades el PER i 3,2 vegades l'EV/EBITDA per al 2022. "Fins i tot assumint el pitjor escenari operatiu, encara preveiem un 28% de pujada del preu actual de l'acció", comenten en un informe publicat aquest dimecres.

  • 3,41€
  • -0,06%

Aquests analistes afegeixen que també els agrada que la direcció segueixi planificant el futur, amb el seu anunci recent que està considerant construir una nova planta de biomaterials. "Reiterem la nostra qualificació de compra i elevem el nostre preu objectiu fins als 4,65 des dels 4,25 euros", assenyalen.

EL PREU DE LA PASTA DE PAPER SEGUEIX PUJANT

Els preus europeus de la pasta de paper van arrencar l'any a màxims històrics i s'esperava que es normalitzessin al llarg del 2022. Tot i això, impulsats per l'escassa producció, els baixos inventaris, el cessament de les exportacions d'estelles per part de Rússia i l'augment dels costos a tot el sector de la cel·lulosa, els preus han augmentat durant cinc mesos consecutius, des dels 1.140 dòlars per tona al gener fins als 1.380 dòlars per tona al juliol.

"Creiem que la nostra hipòtesi de preus plans per a l'agost, seguida de descensos de preus en cadascun dels quatre mesos següents, és extremadament conservadora, però dona com a resultat un preu mitjà anual de 1.280 dòlars per tona, que utilitzem ara al nostre model", explica Berenberg. Afegeix que l'elevada base de preus actual també ha donat lloc a unes expectatives de preus creixents per als propers anys, basada en el desequilibri sostingut entre l'oferta i la demanda.

EBITDA DE 289 MILIONS

La incorporació dels preus més alts de la cel·lulosa, compensats pels majors costos assumits en la producció de cel·lulosa, porta aquests analistes a esperar un EBITDA de 289 milions d'euros per a Ence el 2022, i de 225 milions d'euros per al 2023.

"Això ens situa un 14% per sobre del consens per a l'EBITDA d'aquest any i es tradueix en un benefici net de 139 milions d'euros per al 2022, un altre 22% per sobre del consens. Tot i això, ja no esperem que l'empresa mantingui una ràtio de repartiment de dividends del 100% al llarg de l'any, i ara estudiem una ràtio de repartiment del 75%”, detallen.

Noticias relacionadas

contador