• La ciutat ha anunciat la disponibilitat de places d'aparcament dedicades a cotxes elèctrics compartits
emov lisboa
Emov

Emov s'ha internacionalitzat i des d'aquest dimecres ha començat a operar a Lisboa. El servei de cotxe multiusuari, que està sota l'òrbita de la francesa PSA Peugeot Citroën, ha desembarcat a la capital portuguesa amb una flota inicial de 150 cotxes del model 100% elèctric Citroën C-Zero, de quatre places, i amb connexió directa amb l'Aeroport Humberto Delgado.

  • 21,85€
  • -4,21%
Els usuaris d’ Emov a Madrid podran utilitzar també el servei a Lisboa sense necessitat de registrar-se de nou ni descarregar-se una nova app

Igual que a Madrid, l'empresa de lloguer temporal de vehicles funcionarà a la capital lusitana en règim de free floating, sistema de lloguer sense estació fixa. És a dir, que tots aquells que vulguin llogar un cotxe d’Emov només hauran de buscar on està estacionat.

El cost de lloguer del vehicle serà, com a la capital espanyola, de 0,21 euros per minut i el servei també tindrà connexió, des dels pròxims dies, amb l'Aeroport Humberto Delgado de Lisboa, ha informat la companyia en un comunicat, al qual destaca que tots els usuaris que formen part de la 'comunitat' Emov a Madrid podran utilitzar també el servei a Lisboa sense necessitat de registrar-se de nou ni descarregar-se una nova aplicació. I el mateix passarà en sentit contrari: els lisboetes podran utilitzar el servei a Madrid. L'única cosa que hauran de fer els usuaris, ha explicat la companyia, serà acceptar els termes i condicions d'ús a les dues ciutats.

Emov arriba a Lisboa després de l'èxit recollit a Madrid, on ja compta amb més de 170.000 usuaris. De fet, abans de la seva arribada a la ciutat portuguesa la companyia de cotxe multiusuari va realitzar un estudi per comprovar com els rebrien els lisboetes, i el 75% va dir estar disposat a provar aquest servei de cotxe compartit. Entre les principals raons per a això, van al·ludir a l'estalvi respecte a altres sistemes de mobilitat, al fet de poder disposar d'una alternativa al cotxe propi i de la facilitat i rapidesa d'ús que proporcionen aquest tipus de serveis.

Ara els usuaris d’Emov a la capital portuguesa podran usar el servei, que permet aparcar al centre de la ciutat, en àrees d'estacionament regulat, sense haver de pagar per això. De fet, el president de la Cambra de Lisboa, Fernando Medina, ha assegurat que aquesta és una iniciativa benvinguda, ja que la ciutat necessita noves formes de mobilitat, i també ha anunciat la disponibilitat de places d'aparcament dedicat a cotxes elèctrics compartits.

"La companyia arriba a Lisboa amb l'objectiu de convertir-se en una nova icona de la ciutat. Estem segurs que la nostra flota totalment elèctrica, tindrà una acollida molt favorable entre els seus habitants", ha dit el director general de la companyia, Fernando Izquierdo.

Noticias relacionadas

contador