• També ha anunciat un increment de 50 cotxes enla flota de vehicles disponibles a Madrid
  • Els cotxes d’eMOV podran utilitzar-se en quatre nous barris fora del cinturó de la M-30
emov

Emov, el servei de carsharing que està sota l'òrbita de la francesa PSA Peugeot Citroën, acaba d'anunciar canvis a Madrid. La companyia ha decidit augmentar la seva flota de 500 cotxes 100% elèctrics amb 50 nous vehicles que posarà en circulació a partir del pròxim 1 de juny. A més, ha anunciat un augment del preu per minut, des dels 0,19 als 0,24 euros.

  • 21,85€
  • -4,21%
Emov explica la pujada de tarifes perquè el preu anterior, de 0,19 euros per minut, "era irreal" i estava per sota de "qualsevol rendibilitat"

El servei, a més, s'amplia fora de la M-30 a quatre nous barris, en concret a Las Tablas, San Chinarro, Pueblo Nuevo y Ventas. EMOV ho ha anunciat aquest mateix dilluns als seus clients a través d'un correu electrònic, en què explica l'augment de la flota de Citroën C-Zero 100% elèctrics de quatre places que hi ha repartits per la capital i la pujada de preus, que pot no agradar gaire als seus clients. De fet, alguns amb prou feines han trigat a criticar la pujada a les xarxes socials.

El director general d’Emov, Fernando Izquierdo, ha explicat a Bolsamanía les raons d'aquesta pujada. "El preu inicial amb què va néixer el servei estava molt per sota de qualsevol rendibilitat, i, a més, no existia en cap ciutat d'Europa, on els preus oscil·len entre els 0,24 euros i els 0,31 euros". Aquest preu de 0,19 euros per minut "era irreal" i es va posar, perquè era "el que tenia llavors el principal competidor", Car2go, que recentment també ha anunciat un augment de les tarifes fins 0,21 euros. "No volíem una diferenciació de preus, però ara el cost del servei s'ha d'ajustar més a la realitat", ha insistit Izquierdo. Ara el servei de Emov serà tres cèntims més car que el del seu principal competidor a Madrid, Car2go, una filial de l'alemanya Daimler que posa a disposició dels usuaris cotxes Smart biplaça elèctrics.

Des d’Emov esperen que els seus usuaris entenguin la "necessitat" d'ajustar els preus per fer el servei més competitiu. "Un viatge tipus, de 15 minuts, seguirà costant 3,6 euros, que és un preu molt competitiu i que segueix estant molt per sota d'altres alternatives de transport", ha explicat el màxim responsable de l'empresa de carsharing, que opera a Madrid des del 19 de desembre del 2016.

Actualment Emov, participada en un 51% per Eysa (l'altre 49% el té el Grup PSA Peugeot Citroën), una empresa que gestiona els aparcaments a peu de carrer a Madrid i que és propietat del fons d'inversió Portobello, compta ja amb 110.000 usuaris a la capital, una xifra que no deixa de créixer segons reconeix el mateix Izquierdo, que recorda que al tancament del primer trimestre estaven en 100.000. "Hem consolidat el servei, per la qual cosa s'han avançat tots els nostres plans d'expansió", ha afirmat el director general d’Emov, que anuncia que si tot segueix així seguiran ampliant la flota de cotxes i les zones en què es poden utilitzar.

Ara, però, Emov no només ha de competir amb Car2go, sinó també amb les motos elèctriques, que han iniciat el seu desembarcament a Madrid. La primera empresa a fer-ho ha estat eCooltra, que va arrencar les seves motos a mitjans de maig i que també ha establert un cost per minut de 0,24 euros.

Noticias relacionadas

contador