• Samlyn Capital també incrementa l'aposta baixista
  • Les accions del banc es desplomen un 68% en l'acumulat de l'any
popular-portada2

Banc Popular segueix amb el seu particular calvari en borsa. L'entitat, que es desploma un 68% en l'acumulat de l'any, sofreix a més la pressió dels baixistes, que està en màxims històrics. Aquest dilluns les accions cotitzen amb descensos propers al 2%.

  • 0,32€
  • 0,00%

L'agregat de posicions curtes que actualitza cada 15 dies la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) es va situar el dilluns 14 de novembre en màxims històrics en el cas de Popular. La presència dels 'curts' va aconseguir el 7,79%, un percentatge mai vist abans.

Els quatre inversors institucionals que controlen més d'un 0,5% del capital, i les posicions del qual publica a partir d'aquest llindar la CNMV, s'han mogut durant l'última setmana, en la qual les accions del banc presidit per Ángel Ron es van desplomar un altre 10%, fins a tancar el divendres en els 0,859 euros. Aquest dilluns, es mouen també amb fortes caigudes.

Entre els noms propis que apareixen en el llistat recollit pel regulador hi ha dos habituals entre els baixistes, que tenen una posició que supera el 2% del capital, nivell elevat per als registres habituals en la borsa espanyola quan es parla d'un únic inversor. I tots dos han augmentat l'aposta contra el valor. Un d'ells és el hedge fund AQR Capital, de diversos ex de Goldman Sachs, que passa del 2,64% fins al 2,73%. La posició curta estava per sota dels dos punts percentuals a l'octubre, però el vehicle ha anat gradualment augmentant-la. L'altre és el hedge fund britànic Marshall Wace, amb un 2,05%, des de l'1,9% anterior. A principis del mes passat estava per sota del 1%.

Per la seva banda, el hedge fund nord-americà Samlyn Capital puja l'aposta del 0,73% fins al 0,82%. L'altre institucional que controla més d'un 0,5% del capital amb posicions curtes ha recollit una petita part dels beneficis obtinguts fins ara durant la setmana passada. Oceanwood Capital Management passa del 0,7% fins al 0,58%.

contador