• AQR Capital, fons d'alguns ex de Goldman, apareix a ambdos registres
  • Telefónica cau un 10% en l'acumulat de novembre i Popular un 6%

Els 'curts' tornen a la càrrega contra dos dels títols més castigats en les últimes sessions a l'IBEX-35. Els baixistes han augmentat la pressió durant les dues últimes setmanes tant a Telefónica com a Banco Popular, fins a aconseguir màxims històrics en tots dos casos.

  • 0,32€
  • 0,00%
  • 10.729,50
  • -0,33%
  • 4,01€
  • 1,21%

L'actualització del registre de posicions curtes a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) no deia espai per dubtes: els baixistes esperen encara més descensos a la cotització de Telefónica i de Banco Popular. Mai abans la pressió contra aquests títols ha estat més gran per part dels inversors institucionals que inverteixen 'a curt'. A la teleco, el percentatge de capital que controlen arriba al 3,26%, mentre que a l'entitat financer és ja del 7,79%.

L'empresa presidida per José María Álvarez-Pallete ha patit recentment la garrotada de la retallada de valoració de de Moody's, deixant la nota un esglaó per sobre del 'bo porqueria', malgrat la tisorada al dividend. La companyia la primera retribució ja ajustada aquest mes.Les accions han tancat en vermell en vuit de les deu sessions transcorregudes al novembre, amb un descens acumulat aquest mes del 10%, malgrat el rebot aquest dimarts del 0,12% fins als 8,359 euros. Descensos que estan aprofitant els curts, que incrementen l'aposta des del 2,78% fins al 3,26%.

La signatura britànica d'inversió Boussard & Gavaudan Investment Management és la que té una major proporció del capital de l'operadora per apostar per caigudes, amb un 1,2%, que s'incrementa lleument des de l'1,15%. A més, destaquen per sobre del 0,5%, llindar des del qual la CNMV publica els noms propis dels baixistes, BNP Paribas amb un 0,82%; i el fons AQR Capital, propulsat per diversos ex de Goldman Sachs, amb un 0,5%.

MAJOR PRESSIÓ AL BANC

Per la seva banda, la pressió és encara major a Popular, el pitjor valor de l'IBEX-35 aquest any amb una reculada del 65%. En aquest cas, protagonitza set caigudes en les deu últimes sessions, en les quals retrocedeix gairebé un 6%. Avui ha perdut un 1,36% fins als 0,943 euros. La pressió dels baixistes s'eleva des del 6,3% fins al 7,79%.

Entre els noms propis que apareixen en tots dos valors es repeteix el de AQR Capital, un clàssic en les posicions curtes publicades per la CNMV, i que augmenta la que té en Popular des del 2,41% fins al 2,5%. Una altra habitual entre aquestes estadístiques com és el hedge fund britànic Marshall Wace, que supera l'1,75% anterior i aconsegueix l'1,83%. Samyln Capital, hedge fund nord-americana, segueix la mateixa tendència encara que lluny d'aquests registres, amb una pujada des del 0,64% fins al 0,73%. La cambra i últim inversor amb més del mig punt percentual és la signatura britànica de capital de risc Oceanwood Capital Management, encara que en aquest cas la redueix des del 0,7% fins al 0,58%.