xing bao zoo

Corporación Financiera Alba, el holding d'inversions de la família March, ha anunciat la compra d'un 4,3% addicional a Parques Reunidos dins de la col·locació accelerada del 10% de la companyia (a 14,20 euros per acció) que fins ara estava en mans d'Arle i Smithfield.

  • 51,10€
  • -0,58%
  • 13,08€
  • 0,00%

Amb aquesta adquisició, els March augmenten la seva participació a Parques Reunidos fins al 14,83%, la qual cosa els converteix en els segons accionistes de la companyies de parcs temàtics per darrere d'Arle Capital, un fons britànic que està liquidant algunes de les participacions que tenia en cartera com a Parques Reunidos. Ara Arle i Smithfiel tenen un 28% de les accions de la companyia.

De fet, la companyia va ser col·locada en borsa a l'abril de 2016 per reestructurar el deute financer que mantenia Arle, la marca actual de l'antic Candover. El fons de capital de risc va comprar Parques Reunidos a un altre capital de risc (Advent) el 2007 per prop de 1.000 milions d'euros. El propi Advent va reaparèixer el 2015 com un dels potencials compradors de la totalitat de Parques Reunidos, que travessava per problemes financers per problemes de deute.

Ara, el grup amo del zoo de Madrid, el Parc d'Atraccions de la capital, Faunia o Parc Warner passarà a estar sota l'òrbita dels March, que compten amb altres grans participacions en empreses cotitzades com a BME, Indra o ACS. Corporació Financera Alba, el holding inversor de la família, ha comprat el 8% del capital de Parques Reunidos per 100 milions d'euros, a un preu de 15,50 euros per acció.

Ara han adquirit 3,4 milions d'accions d'aquesta societat, equivalents al 4,3% de la seva capital social, a un preu de 14,20 euros per acció, la qual cosa suposa una inversió addicional de 49,3 milions. En total, la família March controla el 14,8% de Parques Reunidos, només superats pel tàndem Arle i Smithfield (28%) -que estan en retirada- i per davant de Morgan Stanley (10%) o fons de la gestora Fidelity i Marlowe, amb participacions que ronden el 3%.

Noticias relacionadas

contador