cbmarks spencer short1
2,48£
  • -0,03£
  • -1,08%

La companyia britànica Marks & Spencer va registrar el 2018 una caiguda dels seus guanys del 10%, cosa que suposa que presenta resultats negatius per tercer any consecutiu. Les accions del grup, que es troba en ple procés de reestructuració, es deixen durant la jornada d'aquest dimecres més d'un 4%.

Marks & Spencer va guanyar 532.200.000 de lliures durant el passat exercici, una xifra inferior als 580.900.000 d'un any abans i lluny dels guanys de 1.000 milions de lliures que registrava fa una dècada. No obstant això, els beneficis presentats es troben una mica per sobre dels esperats pel mercat, de 519 milions de lliures.

Les vendes de roba i similars a la llar van caure un 1,3% durant el quart trimestre, mentre que les vendes d'aliments van disminuir un 1,5%. No obstant això, la Setmana Santa d'aquest any va afectar els ingressos comparables en roba i llar en aproximadament un 0,4% i en aliments en un 1,9%. Per la seva banda, els ingressos totals del grup van caure un 3% l'any, fins als 10.400 milions de lliures.

Marks & Spencer assegura que el seu "pla de transformació" continua en marxa i que accelerarà el canvi l'any 2019-2020

Tot i la caiguda dels guanys, Marks & Spencer assegura que el seu "pla de transformació" continua en marxa i que accelerarà el canvi l'any 2019-2020. La companyia va començar el seu últim pla de reestructuració, després d'una dècada de reinvencions fallides, poc després que el veterà minorista Archie Norman s'hi unís com a president el 2017 per treballar al costat de Steve Rowe, que en va ser director executiu el 2016 i ha estat a la companyia durant gairebé tres dècades.

La intenció del grup és aconseguir un creixement rendible i sostenible durant un període d'entre tres i cinc anys, mitjançant el tancament de les botigues més febles, remodelant els seus negocis de roba i aliments, retallant costos i revisant la tecnologia. "En aquesta etapa, ens estem jutjant tant pel ritme del canvi com pels resultats comercials", afirma Rowe.

Però aquests plans encara no han beneficiat les seves accions, que han baixat gairebé un terç durant els últims dos anys, cosa que ha arribat a posar un perill la continuïtat de Marks & Spencer a l'FTSE 100, del qual és membre des que va començar el índex el 1984.

"Està clar que la companyia encara té un llarg camí per recórrer per millorar el seu acompliment. El fet que encara s'espera que les vendes caiguin aquest any suggereix que el canvi encara està lluny. Seguim veient les accions com una venda", expliquen els analistes de The Share Center. Les xifres del minorista són "decebedores en diversos fronts i els dubtes sobre el canvi romanen". "Els números segueixen en la direcció equivocada", afegeixen des de Markets.

AMPLIARÀ CAPITAL EN MÉS DE 600 MILIONS

Durà a terme una ampliació de capital de 601.300.000 de lliures per finançar la formació d'una societat conjunta al 50% amb la cadena de supermercats en línia Ocado. Segons els termes de l'acord entre les dues empreses, M&S abonarà inicialment 562.500.000 de lliures i pagarà posteriorment fins a 187.500.000 de lliures més interessos.

Per finançar la transacció, Marks & Spencer emetrà 325 milions de noves accions, equivalents al 20% del seu actual capital, amb una equació de bescanvi d'1 a 5, a un preu de 185 penics per títol, que representa un descompte aproximat del 31,8%.

Noticias relacionadas

contador