ep thomas cook cerrara 21 tiendasreino unidosu planeficiencia
MICHAEL SCHOFIELD / MICHAEL SCHOFIELD - Archivo

Els fons de capital privat KKR i EQT i el grup xinès Fosun International es troben entre les companyies interessades en Thomas Cook, que estudia la venda parcial o total del negoci, segons ha publicat Sky News que cita fonts coneixedores, si bé cap de les parts s'ha pronunciat al respecte d'aquestes converses.

Fosun, que té participacions en Club Med i Cirque du Soleil, està "definitivament interessat en fer una oferta", segons una font pròxima a la companyia esmentada per aquest mitjà. El conglomerat xinès Fosun ja és soci de l'operador turístic britànic, amb el qual va llançar Thomas Cook China, una societat conjunta per impulsar el negoci turístic al mercat xinès sota les marques de la britànica.

Thomas Cook ha contractat AlixPartners per treballar en el seu balanç i els seus plans de reducció de costos, mentre que Bank of America Merrill Lynch, Credit Suisse i Morgan Stanley assessoren el grup en la revisió estratègica del seu negoci d'aerolínies, informa Sky News.

el febrer, Thomas Cook va anunciar un canvi estratègic del seu negoci que implica la "revisió estratègica" de la divisió aèria del grup, Thomas Group Airlines, en la qual es consideraran totes les opcions, entre les quals no es descarta una venda, per dotar-se de liquiditat, després de tancar 2018 en números vermells.

El passat mes de març va anunciar el tancament de 21 de les seves botigues al Regne Unit com a part del programa d'eficiència i racionalització de la seva xarxa de punts de venda per adaptar-se al comportament canviant del viatger que cada vegada realitza més reserves via Internet. Amb això va reduir la seva xarxa al Regne Unit a un total de 566 botigues.

El 2018, Thomas Cook va registrar unes pèrdues de 163 milions de lliures esterlines durant el seu últim exercici fiscal (188 milions d'euros) davant els guanys de nou milions (10,3 milions d'euros).

De cara a 2019, el grup s'ha marcat com a prioritat tornar a la rendibilitat. Per a això, se centrarà en una millor gestió de la seva capacitat, abordarà el rendiment dels seus operadors turístics al Regne Unit, impulsarà amb iniciatives innovadores la venda de serveis auxiliars i buscarà millorar els marges de la seva estratègia d'hotels de marca pròpia i implementar un major enfocament i disciplina de costos en tot el grup.

Noticias relacionadas

contador