ep avionthomas cook 20170922170503
THOMAS COOK

Thomas Cook s'enfonsa en l'FTSE 100 aquest dilluns. La companyia de viatges s'ha deixat més d'un 20% al parquet després de la renúncia del seu CFO i el llançament d'una advertència sobre beneficis que afectarà els seus beneficis de 2018.

  • 0,03£
  • 0,00%

"Ara esperem lliurar un benefici operatiu subjacent per 2018 d'aproximadament uns 280 milions de lliures, dels quals el major element de la rebaixa està relacionat amb la debilitat de les operacions", ha afirmat la companyia.

L'operador turístic britànic rebaixa les seves perspectives de beneficis un 15% respecte al consens

La rebaixa anunciada per Thomas Cook implica un 15% menys respecte al consens del mercat. Les accions de l'operador turístic britànic pateixen així la seva major caiguda al parquet des de la votació del Brexit, que el va obligar a llançar la seva advertència sobre beneficis.

Per la seva banda, la renúncia de Bill Scott, director financer de la companyia, arriba després d'assumir el càrrec el passat 1 de gener després de sis anys al grup. Amb tot, Thomas Cook justifica la seva advertència sobre beneficis per les altes temperatures que ha deixat l'estiu al nord d'Europa, unes condicions que han desmotivat britànics, alemanys i escandinaus a viatjar a altres llocs i han repercutit negativament en les arques de l'operador.

Shore Capital Markets assevera que l'any que ve, "l'estratègia pot progressar impulsant la millora dels guanys a mitjà termini", de manera que en un entorn professional més normal "esperem que recuperi part del dèficit d'aquest any, encara que és probable que el seu hivern sigui difícil". Per tant, rebaixa la seva recomanació de 'comprar' a 'mantenir', fins que "tinguem més claredat sobre les seves operacions per a estiu de 2019".

contador