naturgycb11

Tant els analistes de Bankinter com els de Renta 4 aconsellen als accionistes minoritaris acudir a l'OPA que el fons australià IFM, a través de Global InfraCo, ha llançat sobre el 22,69% del capital de Naturgy a 23 euros per acció (5.060 milions d'euros). Diuen des de Bankinter que l'oferta és "atractiva per als minoritaris". Recomanen acudir o vendre al mercat si els títols s'acosten a les condicions de l'OPA (per sobre dels 22 euros per acció). Naturgy ha tancat aquest dimarts a 22,19 euros (+15,48%).

  • 20,82€
  • 0,00%

Renta 4, per la seva banda, afirma que, tot i que existeix gran expectativa sobre l'estratègia de Naturgy -està previst que la presenti al febrer amb els resultats anuals i es preveu un "fort desenvolupament" de renovables i la venda d'actius no estratègics-, "el preu ofert és superior a la nostra valoració, per la qual cosa considerem que seria raonable acceptar l'oferta presentada". Renta 4 té un preu objectiu sobre Naturgy de 20,24 euros.

Bankinter explica que IFM ha aprofitat el mal comportament dels títols de Naturgy el 2020 (-16%) per fer aquesta oferta. Les accions de la companyia no ho van fer bé a causa de la caiguda en els preus del gas i del petroli, una menor demanda d'energia, la retallada en ingressos regulats a Espanya, una menor capacitat contractada en el gasoducte de Magrib i la depreciació en monedes llatinoamericanes, que van donar com a resultat unes febles xifres l'any.

"Global InfraCo, amb una perspectiva d'inversió a llarg termini, ha aprofitat la debilitat de les accions en la conjuntura actual per llançar la seva oferta. Tot i que es tracta d'una oferta sobre el 22,7% del capital social, el percentatge efectiu és més gran ja que Rioja Acquisition i GIP han decidit no acudir a l'operació. En aquestes condicions, l'oferta efectiva és sobre el 39% del capital social", detalla.

El 'banc taronja' afegeix que l'oferta suposarà un sòl per a l'acció en el mitjà termini a l'entorn dels 22,00 euros. És per això que aconsella acudir o vendre a mercat per sobre d'aquests 22 euros.

"El no acudir a l'oferta o no vendre en mercat a aquests nivells, suposaria quedar-se amb una acció amb liquiditat reduïda i una rendibilitat per dividend a l'entorn de 5,0/5,5% per 2021-22. Pensem que hi ha altres opcions amb més liquiditat i major rendibilitat per dividend al sector, com Enagás o REE", conclouen.

Noticias relacionadas

contador