• Aquesta unanimitat no requereix ser tramitat per mitjà del procediment scheme of arrangement
ep prisa
PRISA

Els creditors de Prisa han donat el vistiplau per unanimitat a l'acord de refinançament del deute de la companyia. La conseqüència d'aquesta unanimitat és que l'acord de refinançament no requerirà ser tramitat per mitjà del procediment legal anglès anomenat scheme of arrangement (és utilitzat en la pràctica en situacions de pre-insolvència per tal de prevenir o eludir la insolvència d'una companyia) perquè tingui plens efectes, cosa que simplificarà l'execució.

  • 0,34€
  • 0,59%

Prisa ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors que "la totalitat dels seus creditors han signat l'acord marc (el "Lock-up Agreement") que regula els termes bàsics i el procediment a seguir per tal de refinançar i modificar les condicions de l'actual deute."

Tal com va informar Prisa, aquest acord permet ampliar el venciment del deute cinc anys, fins a novembre/desembre de 2022. La companyia afrontava venciments de 956.500.000 d'euros (el 65% del deute financer net) el 2018.

L'acord preveu un primer repagament de 450 milions d'euros a realitzar amb els fons obtinguts de l'ampliació de capital aprovada el 15 de novembre de 2017, a efectuar al moment de l'entrada en vigor del refinançament.

A més, es reassignarà el deute actualment registrada a Prisa "per aproximar-la al negoci d'educació aprofitant la seva capacitat de generació de fluxos". Finalment, l'acord recull una "modificació parcial del paquet de garanties de deute" i que no hi haurà amortitzacions obligatòries fins a desembre de 2020, "amb un calendari de repagament posterior ajustat a la generació de caixa esperada dels negocis del grup Prisa".

Les accions de la companyia pugen un 0,8% fins als 2,53 euros.

Noticias relacionadas

contador