• L'acord va ser subscrit per una "majoria suficient" de creditors financers de l'empresa
cbprisa

El grup de comunicació Prisa puja amb força aquest dimecres (+12%. 2,93 euros) al Continu després d'anunciar dimarts passat al tancament del mercat que ha arribat a un acord de refinançament amb els creditors per assegurar la seva estabilitat financera.

  • 0,34€
  • 0,59%

Els principals termes de l'acord són: extensió del venciment 5 anys (fins al novembre/desembre de 2022), el calendari de repagaments no preveu amortitzacions obligatòries fins a desembre 2020, i comptarà amb un calendari de repagament posterior ajustat a la generació de caixa de la companyia, un primer repagament de 450 milions euros caldrà realitzar amb els fons obtinguts de l'ampliació de capital, i efectuar en el moment de l'entrada en vigor del refinançament.

A més, també es va pactar l'ampliació de capital de 450 milions d'euros que es durà a terme amb drets de subscripció i a un preu d’1,2 euros per acció, un 54% per sota del tancament d'ahir. A més, van acordar la reassignació del deute i aproximar-lo al negoci d'educació i la modificació parcial del paquet de garanties del deute.

La Junta General d'Accionistes va acordar el passat 15 de novembre l'ampliació de capital, requisit imprescindible per al refinançament del deute, així com la sortida de Juan Luis Cebrián de la presidència del grup. Segons va comunicar Prisa, l'acord ha estat subscrit per una "majoria suficient" de creditors financers de l'empresa en import de deute i en nombre de creditors, i entrarà en vigor no més tard del 30 de juny de 2018.

"És una notícia positiva", valoren els analistes de Sabadell. "Es va avançar dilluns passat en premsa i que va tenir reflex positiu en la cotització (+8%). Dit això, mantenim cautela en el valor, per la magnitud de l'ampliació, l’important dilució i la necessitat de seguir tancant acords amb accionistes i asseguradors", indiquen. El banc té un preu objectiu de 2,62 euros i recomana 'vendre'.

RENOVACIÓ DEL CONSELL

El consell d'administració de Prisa ha aprovat aquest dimarts el nomenament de Pedro García Guillén, Alejandro Martínez Peón, Augusto Delkáder, Jorge Rivera i Marta Breto com a nous membres del seu comitè de direcció, segons va comunicar dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El nomenament dels cinc nous directius sorgeix a proposta del conseller delegat de Prisa, Manuel Mirat, amb l'informe previ del Comitè de Nomenaments i Retribucions.

D'aquesta manera, al nou comitè de direcció del grup presidit per Manuel Polanco s'incorporen Pedro García Guillén com a conseller delegat de Prisa Ràdio, Alejandro Martínez Peón com a conseller delegat de Prisa Notícies, Augusto Delkáder com a director editorial, Jorge Rivera com a director de Comunicació i Relacions Institucionals i Marta Bretos com a directora de Gestió del Talent.

A més, continuaran exercint les seves funcions actuals al comitè de direcció Guillermo de Juanes com a director general financer, Xavier Pujol com a secretari general i director de l'Assessoria Jurídica, Miguel Ángel Cayuela com a conseller delegat de Santillana i Rosa Cullell com a consellera delegada de Media Capital.

Noticias relacionadas

contador