ep jaume guardiola banc sabadell
EUROPA PRESS

Com no podia ser d'una altra manera, els bancs són els que més estan patint en borsa el dia després del referèndum il·legal a Catalunya. El fet que una solució pactada entre Estat i Comunitat Autònoma sembli poc probable, almenys de moment, està fent que l'IBEX caigui un 1%, amb tots els bancs llastrant-lo a la baixa.

  • 1,89€
  • -0,74%
  • 4,82€
  • 0,18%
  • 4,87€
  • -0,18%

Banc Sabadell és el pitjor banc aquest dilluns a l'IBEX, i també el pitjor valor del selectiu. Es deixa un 3,51%, seguit per CaixaBank (-2,08%), BBVA (-1,80%), Bankinter (-1,79%), Banc Santander (-1,59%), BBVA (-1,56%) i Bankia (-1,13%). En el cas concret de Sabadell, tal com els informàvem la setmana passada, és el banc més exposat a Catalunya per nombre d'oficines, seguit molt a prop per CaixaBank. Al tancament del primer semestre de 2017, el 25% del total d'oficines de Sabadell estava a Catalunya enfront del 24% de CaixaBank.

"La pseudo-celebració ahir del referèndum il·legal d'independència a Catalunya i tot el que l’envolta, fins i tot una potencial declaració unilateral d'independència per part del govern autonòmic, creiem que pesarà avui", assenyalaven els experts de Link Securities al seu informe de preobertura. Aquests experts adverteixen que, tot i que l'assumpte de moment no hauria impactar la resta de places del Vell Continent, no és descartable que arribi a fer-ho. "En enquistar la situació a Espanya, provocant una greu crisi institucional, no descartem que acabi afectant la resta dels mercats de la zona euro", expliquen.

ELS VAIVENS DE SABADELL

Sabadell i CaixaBank són dos dels títols de l'IBEX que més han pujat a l'any per la qual cosa aquestes caigudes, segons alguns experts, suposen una oportunitat per seguir apostant per les dues entitats i aprofitar per entrar. Passa el mateix amb l'IBEX. A finals de la setmana passada 'Bolsamanía' publicava les recomanacions dels experts sobre què fer en cas que l'IBEX registrés fortes caigudes aquest dilluns i la majoria apostava per aprofitar per comprar en base els bons fonamentals (macro i micro) que segueix tenint Espanya.

La setmana passada, en una sola jornada, Sabadell va pujar un 6%, mentre que en altres queia un 2%, un 3%... La volatilitat està marcant el comportament de les dues entitats catalanes a mesura que avança el procés amb el qual la Generalitat de Catalunya vol proclamar la independència de la Comunitat Autònoma. El president del Govern, Carles Puigdemont, ha dit avui que seguia endavant amb els seus plans. Una solució pactada que tanqui la crisi -si més no temporalment- sembla improbable... de moment.

Noticias relacionadas

contador