ep presidentebankia jose ignacio goirigolzarri en palma 20181022192501
BANKIA

El fet que la decisió del Tribunal Suprem sobre l'impost de les hipoteques no es conegués durant la passada jornada perquè, segons sembla, no està tan clar que s'hagi de rebutjar el caràcter retroactiu de la sentència, ha posat nerviosos els bancs. Les entitats financeres cauen aquest dimarts i les dues pitjors són les que, en teoria, més afectades es veurien per la sentència: Bankia (-1,4%) i Sabadell (-1,34%).

  • 1,73€
  • 2,22%
  • 1,78€
  • 2,65%

La resta de bancs també està retallant posicions. BBVA es deixa un 0,85% mentre que Santander cedeix un 0,75%. CaixaBank, per la seva banda, retrocedeix un 0,8% mentre que Bankinter es deixa mig punt percentual. Al Continu, Liberbank cau un 0,75% i Unicaja, un 1,41%.

El Ple de la Sala Tercera del Tribunal Suprem, que estava previst que es pronunciés aquest dilluns sobre qui ha de pagar l'Impost sobre Actes Jurídics Documentats (AJD) en la constitució d'una hipoteca, finalment va retardar la seva decisió fins avui, dimarts. La trobada va començar a les 10 hores de la passada jornada però pel que sembla el debat està sent intens, motiu pel qual es va convocar una nova sessió per avui dimarts (arrenca a les 10 hores).

A la reunió es deliberen tres recursos, tots plantejats per la mateixa banda, l'empresa municipal de Rivas-Vaciamadrid (Madrid), que va recórrer i va obtenir les sentències fermes que van modificar la jurisprudència fins ara existent, que situava el subjecte passiu del tribut en els clients.

Finalment, són 28 els magistrats els que decidiran sobre aquest assumpte per l'absència de tres dels 31 que conformen aquesta Sala. No hi són el magistrat Rafael Fernández Valverde, que es troba de viatge, i tampoc Segundo Menéndez per ser membre de la Junta Electoral Central que avui s'ocupa d'assumptes relacionats amb les eleccions autonòmiques andaluses. El tercer absent és Octavio Herrero, que s'ha apartat per tenir uns familiars seus un habitatge a Rivas-Vaciamadrid, que és l'ajuntament que actua de recurrent en els recursos que es veuen durant aquest Ple.

En un informe publicat el passat mes d'octubre, els experts de Mirabaud assenyalaven que Bankia, Bankinter i Sabadell serien les tres entitats més afectades per una sentència desfavorable del Suprem. En el cas oposat, segons els criteris d'aquests experts, ho estarien Liberbank i Unicaja.

Noticias relacionadas

contador