• AQR Capital Management té ja el 3% del capital
  • Marshall Wace incrementa l'aposta fins al 2,31%
  • El valor es dispara aquest dijous un 9%
Popular-portada

Els baixistes no cessen, almenys fins ara, en la seva aposta contra les accions de Banco Popular. Després de marcar màxims històrics, els hedge funds més actius han tornat a incrementar la pressió aquesta setmana. No obstant això, avui es topen amb un ral·li del 9% davant el relleu previst d'Ángel Ron en la presidència.

  • 0,32€
  • 0,00%

Popular ha anunciat en un fet rellevant remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que ha convocat una reunió extraordinària del consell d'administració amb un únic punt en l'ordre del dia: rellevar a Ángel Ron Güimil i nomenar en el seu lloc a Emilio Saracho Rodríguez de Torres com a conseller i president del consell, amb caràcter de conseller executiu.

La informació, que confirma els rumors que s'havien disparat en el mercat durant les últimes setmanes, ha provocat un ral·li dels títols del sisè banc espanyol per volum d'actius. Les accions pugen un 9% fins als 0,9 euros, després de marcar aquesta setmana mínims des de 1987. Així i tot, en l'acumulat de l'any encara retrocedeixen un 67%.

A l'espera de que es produeixi la substitució en la presidència en la seva totalitat, també creixen les especulacions sobre una possible operació corporativa en la qual hi participaria Popular. Quelcom que precisament l'entitat va tractar d'evitar al maig amb una ampliació de capital de 2.505 milions d'euros.

ÈXIT... FINS ARA

Els baixistes han tingut èxit en la seva aposta fins ara, amb un agregat de posicions curtes creixent al llarg dels últims mesos, fins aconseguir un nivell mai vist abans: el 8,6% del capital, segons l'actualització quinzenal de la CNMV. No obstant això, no han tingut bastant. Aquesta setmana han tornat a augmentar les seves posicions, fins a aconseguir el 3% en el cas de AQR Capital Management. El hedge fund de diversos ex de Goldman Sachs incrementa la pressió des del 2,92%.

Per la seva banda, Marshall Wace l'ha augmentat aquesta setmana des del 2,23% fins al 2,31%, mentre que Oxford Asset Management apareix en el registre en superar el llindar del mig punt percentual del capital, amb un 0,53%. Per la seva banda, Samlyn Capital manté constant la seva posició en el 0,82% des del passat 15 de novembre.

contador