• L'agregat de posicions curtes va arribar al 6,65% el 9 de desembre
  • Des de llavors, els majors baixistes estan reduint la pressió
ohl noche

Els baixistes s'han trobat a OHL, un dels valors més castigats en la borsa espanyola al llarg de 2016, amb un rebot del 34% al desembre. La constructora, que des de juny està fora de l'IBEX, ha ressuscitat en borsa, i ha provocat que els 'curts' redueixin les seves posicions. Aquest dimecres cotitza amb alces properes al 2%, amb el que perllonga les pujades del 9,36% i del 6,47% d'aquesta setmana.

  • 0,36€
  • 2,39%

Els últims repunts es produeixen després que OHL hagi posat a la venda la filial txeca ZPSV. Una unitat considerada no estratègica per la qual espera obtenir entorn de 50 milions d'euros. Aquest operació suposaria, segons expliquen els experts de Bankinter, "un avanç en el seu pla de desinversió d'actius no estratègics".

Aquesta venda s'uniria a la de Mayakoba a principis de desembre per un màxim de 218 milions d'euros. A més, espera fer el propi amb el 40% del projecte Canalejas en les properes setmanes, amb el que obtindria a curt termini 300 milions d'euros a través de desinversions.

Aquests moviments han contribuït a construir un rebot en borsa de més del 30% per OHL. I han castigat als baixistes, instal·lats amb força en el grup constructor amb un agregat de posicions curtes que va aconseguir el passat 9 de desembre el 6,65% del capital, segons els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El baixista més agressiu és el hedge fund Marshall Wace, que va disminuir la seva posició talla la setmana passada des de l'1,89% fins a l'1,77%. També ha fet el propi el fons de cobertura Oxford Asset Management aquesta setmana, des de l'1,08% fins al 0,92%. Per la seva banda, WorldQuant l'ha disminuït des del 0,62% fins al 0,53%. Per la seva banda, Whitebox Advisors va reduir la seva aposta contra OHL el 6 de desembre des del 0,7% del capital fins al 0,83%.

Noticias relacionadas

contador