• D'altra banda, els 'curts' han pujat en Telefónica, Bankia i Sacyr
  • No obstant això, en Liberbank s'han mantingut al 0,54%
cbdia

Els baixistes han reduït les seves posicions en diversos valors de la borsa espanyola. Així, DIA, Siemens Gamesa, Técnicas Reunidas i Cellnex han vist com els 'curts' s'han reduït en el seu capital durant els últims 15 dies tal com ha publicat la Comissió Nacional del Mercat de Valors. No obstant això, en Telefónica, Bankia i Sacyr les posicions curtes han augmentat durant les dues últimes setmanes.

En el cas de la cadena de supermercats, els baixistes, que són els que prenen posicions en un valor a l'espera que caigui o per cobrir altres posicions llargues o alcistes, han caigut fins al 16,9% del capital des del 21, 32% de fa dues setmanes. Delores Holdings ha reduït la seva presència fins al 2,47%. Per la seva banda, Marshall Wace segueix sent el fons amb més presència en DIA, però s'hi ha reduït fins al 3,49%.

D'altra banda, Siemens Gamesa és la segona companyia que acumula una caiguda més gran a l'any (-30,6%). No obstant això, les posicions curtes han decidit donar-li una treva i han reduït la seva presència al capital. Així, els baixistes s'han reduït fins al 3,44% del capital des del 3,84% de l'anterior vegada.

Així mateix, en Técnicas Reunidas, que és el valor que acumula la major caiguda a l'any, també s'han reduït aquestes posicions 'curtes'. La companyia és una de les que més baixistes tenen al seu capital, però aquestes dues setmanes han caigut fins el 13,45% des dels 14,4%. Ako Capital és el fons més present en el capital de l'energètica amb el 1,92% del capital.

Cellnex Telecom és una altra de les companyies que ha vist com s'han reduït els 'curts' al seu capital fins al 7,48% des del 7,69% anterior. D'aquesta manera, els baixistes segueixen desapareixent, mica en mica, de Cellnex. Així, AQR segueix sent el 'curt' amb més presència amb el 3,49% del capital. Cal destacar que la companyia és la que registra la major pujada en l'acumulat anual (57,46%).

TELEFÒNICA, BANKIA I SACYR NO ES LLIUREN DE LA PUJADA

D'altra banda, Telefónica no s'ha lliurat que els 'curts' hagin augmentat la seva presència al capital. Així, han passat del 0,4% de fa dues setmanes fins al 0,6% que s'ha publicat aquest dilluns a la CNMV. Per la seva banda, els curts en Bankia han tornat a pujar. Així, les posicions baixistes en l'entitat presidida per José Ignacio Goirigolzarri han pujat fins al 4,51% des del 4,49% anterior.

Aquest nou màxim s'ha produït després que Marshall Wace ha augmentat la seva aposta baixista per Bankia des del 0,97% a l'1%. El fons Discovery Capital Management manté la seva posició al 0,81% i AQR Capital Management compta amb l’1,6% de Bankia, la major presència en l'entitat.

A més, les posicions baixistes han augmentat amb força en Sacyr, ja que han passat del 5,05% al 5,42%. Així, BlackRock manté la seva presència en el capital de la companyia al'1,1%. JP Morgan compta amb el 0,9%; i Marshall Wace ha pujat fins al 0,9% del capital. Aquestes dues setmanes, el fons Oxford Asset Management ha augmentat la seva presència fins al 0,51%.

D'altra banda, el passat 21 de novembre la CNMV va aixecar el veto a les posicions baixistes en el capital de Liberbank després de cinc mesos amb la restricció. Els 'curts' van fugir fa dues setmanes del capital de l'entitat i en aquesta ocasió es mantenen al 0,54%.

Noticias relacionadas

contador