ep carlos torres
BBVA

BBVA està pujant al voltant d'un 1% aquest divendres després de publicar els seus resultats de 2018 mentre que els altres dos bancs que han anunciat els seus comptes -CaixaBank i Sabadell- cauen amb força (un 7% i un 5%, respectivament). En el cas de l'entitat presidida per Carlos Torres, els analistes valoren positivament els comptes, encara que també destaquen la debilitat a Turquia i Amèrica del Sud, on el resultat net ha caigut un 31%, respectivament.

"En conjunt, valorem favorablement els resultats de 2018 que han sorprès positivament en les principals partides operatives del compte malgrat la debilitat de l'entorn, amb els tipus d'interès en mínims històrics a Europa així com una forta depreciació de la lliura turca i del peso argentí".

BBVA ha comunicat que l'impacte a causa de la hiperinflació a l'Argentina ha ascendit a -266,000,000 d'euros. Així, el resultat net a Amèrica del Sud ha caigut fins als 591 milions d'euros. Durant la presentació amb analistes, els responsables de l'entitat han dit que el 2019 l'Argentina seguirà veient-se impactada per la hiperinflació, "però molt menys que el 2018".

Sobre Mèxic, els experts subratllen que continua sent la principal font de resultats del banc. "Es manté la bona evolució dels volums a Mèxic", expliquen des de Renta 4. BBVA ha assenyalat que l'evolució a Mèxic ha millorat després de les signatura de l'acord NAFTA i després que el govern "garantís l'estabilitat macro". En aquest sentit, el banc ha contestat, durant la presentació amb analistes, a preguntes relacionades amb la intenció de Mèxic de retallar les comissions dels bancs, aspecte sobre el qual BBVA s'ha mostrat optimista. "Hi pot haver canvis (sobre el projecte de retallar les comissions). Esperem que el resultat regulador finalment sigui el millor per a Mèxic i, per tant, també ho seria per a nosaltres. El punt de vista de la banca es tindrà en compte (en prendre aquesta mesura)", han afirmat els responsables de BBVA durant la presentació davant dels analistes.

"A nivell de grup, els comptes de BBVA mostren un bon comportament de les dinàmiques de generació d'ingressos i volums", afirmen els experts de Renta 4, que destaquen que els resultats han superat les estimacions a les principals línies del compte.

BBVA va guanyar 5.324 milions d'euros el 2018, un 51,3% més que durant l'exercici anterior. El banc ha dit que la recurrència en els ingressos, el control de les despeses i la plusvàlua per la venda de BBVA Chile (633 milions d'euros) van impulsar aquests resultats. El consens de FactSet esperava un benefici inferior de 5.175 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador