ep nuevo tesla center en alcobendas
TESLA

Els experts de Bankinter han reiterat el seu consell de vendre sobre Tesla després que el fabricant de cotxes elèctrics es presentés aquest dimarts una caiguda de vehicles entregats del 8,5% al primer trimestre, fins a 386.810 unitats, molt per sota de les 449.000 previstes.

  • 173,99$
  • -2,01%

"Es tracta de la primera caiguda en lliuraments des del 2020, en plena pandèmia. Tesla afirma que aquesta reculada es deu en part a la remodelació de la seva planta de Califòrnia per augmentar producció i a les distorsions al mar Roig. Però, al nostre parer, mostra un important debilitament de la demanda dels seus elèctrics”, assenyalen aquests analistes.

"Especialment", afegeixen, "si tenim en compte els forts descomptes aplicats als últims mesos per la companyia als seus diferents mercats".

Així, mantenen la seva recomanació de vendre, perquè, “a més, de la caiguda de la demanda i el deteriorament de marges derivat de les retallades de preu”, es mostren preocupats per diversos factors.

En primer lloc, assenyalen “el repunt de costos de producció associats al Cybertruck”. Com a segon factor negatiu, indiquen "el replantejament dels subsidis a la compra d'elèctrics a nivell global i la pèrdua d'ells en certs models de Tesla als EUA, en no complir les quotes de producció nacional".

Finalment, esmenten "la intenció de Musk d'incrementar el seu control sobre Tesla (almenys fins al 25% des del 13% actual) com a condició per invertir en intel·ligència artificial, cosa que aixeca dubtes de bon govern corporatiu".

Noticias relacionadas

contador