• La compra inclou els negocis d'operació i manteniment de xarxes fixes
  • A més, també s'adquireixen els serveis de manteniment de camp per a xarxes mòbils al mercat ibèric
ezentis guillermo fernandez vidal
Ezentis

Els accionistes d’Ezentis han aprovat durant una Junta General Extraordinària la compra a Ericsson de serveis de xarxes de telecomunicacions. L'adquisició, per valor de 29,5 milions d'euros, inclou els negocis d'operació i manteniment de xarxes fixes i serveis de manteniment de camp per a xarxes mòbils al mercat ibèric i suposa l'entrada d'Ericsson a l'accionariat d'Ezentis.

  • 0,19€
  • 0,52%

La compra per part d'Ezentis s'ha realitzat a través de la societat Excellence Field Factory, SLU (EFF), sense deute financer brut en el seu balanç, amb un capital circulant de 25,8 milions, un nivell de tresoreria de 16 milions i un patrimoni net estimat de 30 milions. L'operació inclou negocis de fibra així com de xarxes fixes.

Ezentis pretén amb aquesta compra "enfortir la seva presència al sector de serveis de desplegament i manteniment d'infraestructures de xarxes a Espanya i Portugal". Segons les estimacions de la companyia, l'empresa resultant naixerà amb uns ingressos superiors a 500 milions d'euros, un resultat brut d'explotació de més de 42 milions i menor nivell de deute del que Ezentis tenia fins al moment.

104 MILIONS EL 2017

La compra d'aquests negocis, que van arribar el 2017 a unes vendes agregades de 104 milions d'euros, permetrà a Ezentis "retornar a les activitats originals de la companyia al mercat ibèric" al sector de les telecomunicacions. A més, segons la companyia, aquesta compra també la reforça "financerament i la posiciona en condicions propícies per continuar el seu pla de refinançament".

L'últim pas de la transacció és l'entrada d'Ericsson a l'accionariat d'Ezentis amb un 11% aproximadament, operació que la companyia sotmetrà a l'aprovació dels seus accionistes al mes de maig.

Noticias relacionadas

contador