ep el presidente de bankia y que sera presidente ejecutivo de la nueva entidad jose ignacio
Caixabank y Bankia
5,11€
  • 0,10€
  • 1,95%

Les juntes d'accionistes de CaixaBank i de Bankia es reuniran per decidir l'aprovació del projecte comú de fusió dels dos bancs, cosa que suposa un pas més cap a la constitució de què serà el major banc per actius a Espanya.

Els primers a votar la decisió seran els accionistes de Bankia, que es reuniran al Palau de Congressos de València el dimarts 1 de desembre, a les 12 hores. La junta haurà d'avalar l'absorció de Bankia per part de CaixaBank, amb l'extinció de la primera i el traspàs en bloc de tot el seu patrimoni. El dijous 3 de desembre, dos dies més tard, a les 11 hores, la junta d'accionistes de CaixaBank es reunirà, també al Palau de Congressos de València, i votarà sobre el projecte de fusió.

Una vegada que els accionistes hagin aprovat la decisió, i després de rebre les autoritzacions reguladores necessàries, està previst que la fusió de CaixaBank i Bankia estigui completada per al primer trimestre de 2021.

L'equació de bescanvi de la transacció s'ha acordat en 0,6845 accions ordinàries noves de CaixaBank per cada acció de Bankia, amb una prima del 20%. Així, els accionistes de CaixaBank representaran el 74,2% del capital de la nova entitat i els de Bankia, el 25,8%.

CriteriaCaixa, entitat controlada al 100% per la Fundació Bancària La Caixa, es mantindrà com a accionista de referència de la nova CaixaBank amb al voltant del 30% de l'accionariat, mentre que el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) arribarà al 16,1%, des de la seva participació superior al 60% que manté actualment.

Així mateix, CaixaBank farà una ampliació de capital de 2.079 milions d'euros mitjançant l'emissió de noves accions amb l'objectiu d'atendre el bescanvi dels títols de Bankia durant el procés de fusió per absorció.

De la seva banda, l'excés de capital que Bankia s'havia compromès a distribuir anirà destinat a dur a terme l'operació de fusió i a construir un matalàs per dur a terme la reestructuració. El director financer de Bankia, Leopoldo Alvear, va explicar als accionistes aquesta setmana que "invertiran l'excés de capital en la fusió per incrementar el benefici per acció i arribar fins a aquest 70% que contempla el consens d'analistes".

Malgrat que la política de dividends encara està per determinar per part del nou consell d'administració, ambdues institucions estan d'acord en continuar amb el repartiment del dividend en efectiu amb la major brevetat possible.

GOIRIGOLZARRI PRESIDENT I GORTÁZAR CEO

La nova entitat estarà presidida per l'actual president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, mentre que el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, serà el primer executiu del banc fusionat.

Serà la major entitat a Espanya per actius, i superarà els 664.000 milions, i sumarà més de 20 milions de clients, així com una quota en crèdits i dipòsits del 25% i 24%, respectivament.

CaixaBank i Bankia han estimat que, en un horitzó de cinc anys, la nova entitat generarà progressivament sinergies d'ingressos de 290 milions d'euros anuals, al mateix temps que preveuen aconseguir estalvis recurrents de costos de 770 milions d'euros anuals. Les dues entitats creuen que la seva sòlida posició de capital permetrà absorbir els costos de reestructuració i els ajustos de valoració, resultant en una ràtio de capital CET1 del grup combinat de l'11,6%.

Noticias relacionadas

contador