ep el presidente de bankia jose ignacio goirigolzarri 20201201090204
BANKIA
4,75€
  • 0,05€
  • 1,15%

Els accionistes de Bankia han aprovat la fusió amb CaixaBank durant la junta celebrada aquest dimarts a València. D'aquesta manera, han ratificat l'acord assolit pels consells d'administració de les dues entitats el setembre. De l'operació resultarà el major banc per actius a Espanya amb al voltant de 630.000 milions d'euros, sumarà més de 20 milions de clients, així com una quota en crèdits i dipòsits del 25% i 24%, respectivament.

  • 1,78€
  • 2,65%

Uns 800 accionistes han estat presents a la cita i altres gairebé 1.900 han estat representats durant la reunió, de manera que la participació ha aconseguit el 80,165%, dins el quòrum que estableix la Llei com a necessari per sotmetre a l'aprovació els diferents punts. La junta ha aprovat així la fusió per absorció de Bankia per part de CaixaBank, amb l'extinció de la primera i el traspàs en bloc de tot el seu patrimoni, a títol universal, a la segona.

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha assegurat que haver anticipat la fusió de l'entitat amb CaixaBank en un moment de canvi abrupte de l'entorn ha permès comptar amb una major opcionalitat al mapa de consolidació i afrontar la integració des d'una major fortalesa financera. "Davant d'un canvi tan ràpid de l'entorn, el consell d'administració, que ja en el passat havia dedicat diverses sessions a l'anàlisi de la consolidació del sector a Espanya i el possible paper que Bankia podia jugar, va entendre que l'anticipació era un factor estratègic clau", ha indicat durant la junta d'accionistes.

Després d'això, aquest dijous 3 de desembre, la junta d'accionistes de CaixaBank es reunirà i votarà sobre el projecte de fusió. Una vegada que els accionistes hagin aprovat la decisió, i després de rebre les autoritzacions reguladores necessàries, està previst que la fusió de CaixaBank i Bankia estigui completada per al primer trimestre del 2021. L'equació de bescanvi de la transacció s'ha acordat en 0,6845 accions ordinàries noves de CaixaBank per cada acció de Bankia, amb una prima del 20%. Així, els accionistes de CaixaBank representaran el 74,2% del capital de la nova entitat i els de Bankia, el 25,8%.

La nova entitat estarà presidida per l'actual president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, mentre que el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, serà el primer executiu del banc fusionat.

CaixaBank i Bankia han estimat que, en un horitzó de cinc anys, la nova entitat generarà progressivament sinergies d'ingressos de 290 milions d'euros anuals, al mateix temps que preveuen aconseguir estalvis recurrents de costos de 770 milions d'euros anuals. Les dues entitats creuen que la seva sòlida posició de capital permetrà absorbir els costos de reestructuració i els ajustos de valoració, resultant en una ràtio de capital CET1 del grup combinat de l'11,6%.

Noticias relacionadas

contador