elon musk vend pour 6 9 mds d actions tesla

El polèmic CEO de Tesla i propietari de Twitter, Elon Musk, ha deixat de ser la persona més rica del món. Segons Forbes, ha cedit el lloc al president i conseller delegat d'LVMH, Bernard Arnault.

La riquesa de Musk, vinculada majoritàriament a les accions de Tesla, es va veure impulsada per una pujada meteòrica del preu dels títols, que es va disparar més d'un 1.000% en dos anys.

Tot i això, els títols de Tesla han perdut més de la meitat del seu valor aquest any, en part a causa de les vendes després de l'adquisició de Twitter per part de Musk per 44.000 milions de dòlars.

Arnault té una fortuna estimada de 185.100 milions de dòlars, amb Musk al darrere amb 1.000 milions menys (184.100 milions), informa Forbes.

En un any dolent per a les borses en general, els títols d'LVMH cauen només un 1,5%. Cal subratllar la fortalesa general de les marques de luxe, a les quals es refereixen constantment els analistes, que van ser capaços en el passat de sortejar la crisi provocada per la Covid i estan fent el mateix amb la crisi econòmica provocada per l'increment de la inflació.

L'Índex Bloomberg de Multimilionaris, que utilitza metodologies lleugerament diferents, segueix situant Musk com la persona més rica del món, amb 168.000 milions de dòlars enfront dels 167.000 milions d'Arnault.

contador