ep archivo   sede de grifols
GRIFOLS - Archivo

Araclon Biotech, companyia de Grifols especialitzada en la investigació i desenvolupament de teràpies i mètodes de diagnòstic per a malalties degeneratives, ha comunicat que el seu tractament contra l'Alzheimer mostra una elevada resposta immune en pacients amb deteriorament cognitiu lleu amnèsic o amb un desenvolupament molt lleu de la malaltia.

  • 8,39€
  • 3,71%
  • 5,96€
  • 4,29%

Segons el comunicat facilitat per la companyia, les dades analitzades en relació amb la vacuna ABvac40 a la primera part de l'assaig clínic en fase II de la seva immunoteràpia mostren un excel·lent perfil de seguretat i tolerabilitat.

En aquest assaig de fase II, multicèntric, aleatoritzat i doble cec han participat un total de 124 pacients amb deteriorament cognitiu lleu amnèsic (DCLa) o malaltia d'Alzheimer molt lleu: 62 al grup de tractament i 62 al grup de control.

"Estem analitzant els resultats de les variables secundàries (exploratòries) d'eficàcia i esperem que ABvac40 demostri el seu potencial per poder portar aquesta vacuna innovadora als pacients”, ha afirmat José Terencio, CEO d'Araclon i vicepresident d'Innovació de Grifols.

D'altra banda, diversos estudis han confirmat l'elevada capacitat predictiva de la prova ABtest-MS per identificar de manera precisa aquells subjectes amb càrrega amiloide cerebral, signe indicatiu de l'Alzheimer en fases molt inicials, cosa que facilitaria un maneig primerenc de la malaltia.

Aquest és un mètode basat en la tècnica d'espectrometria de masses, capaç de quantificar amb precisió en mostres de plasma les proteïnes betaamiloide 40 i 42, associades al risc de patir Alzheimer. ABtest-MS és un mètode diferencial que no conté anticossos i el procediment del qual evita la digestió enzimàtica, estalviant temps i costos.

"La capacitat de predicció d'aquest test el fa idoni per detectar els primers estats de la malaltia de l'Alzheimer i accelerar el reclutament per als assaigs clínics de nous tractaments, reduint així la taxa de fracàs de cribratge i els costos associats”, indica Terenci.

Les dades definitives es donaran a conèixer a la 16a Conferència Internacional sobre les malalties d'Alzheimer i Parkinson i trastorns neurològics relacionats, que se celebra del 15 al 20 de març a Barcelona.

Noticias relacionadas

contador