ep grifols
GRIFOLS - Archivo

La tendència baixista de Grifols segueix intacta, però en vista dels últims moviments de la cotització cal deixar la porta oberta a la possibilitat que estigui tractant de construir figura de tornada a l'alça.

  • 8,89€
  • 1,69%
Análisis Técnico
S1
14.10
S2
17.62
R1
20
R2
20
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

El 'cap i espatlles' invertit anticipa pujades i, per tant, el final d'una fase correctiva. És la figura inversa al clàssic cap i espatlles que tots coneixem i totes dues gaudeixen de força fiabilitat dins de les diferents formacions que ens podem trobar als mercats. Aquesta es caracteritza per la formació de:

· Espatlla esquerra: el preu cau fins a tocar un mínim i a partir d'aquí comença a rebotar lleugerament.

· Cap: el preu torna a corregir, assolint un nou mínim superior a l'anterior, després rebota fins a un màxim aproximadament a la mateixa altura que l'anterior.

· Espatlla dreta: el preu cau de nou, assolint un nivell similar (encara que sol ser una mica més alt) al mínim de l'espatlla esquerra. i des d'allà comença a rebotar. La confirmació de la figura es produeix amb la ruptura de la línia clavicular o línia de coll (neck line) formada per la recta de resistència des de la qual es giren a la baixa les espatlles i el cap. El volum en la ruptura de la zona de resistència sol ser molt més alt i la teoria resa que, com a mínim, hauria de pujar l'alçada del cap des del punt de ruptura de la clavicular. I és un objectiu mínim teòric.

En qualsevol cas, ara mateix no tenim confirmació de res. Tot continua sent un rebot dins una fase correctiva d'ordre més gran. Però hem de saber que per sobre de la resistència dels 17,30 euros, preferiblement en espelmes setmanals i amb comoditat, activaria aquesta formació xartista. Però mentre no es confirmi, no tindrem res.

grf080322
Gràfic diari de Grifols (GRF)

Noticias relacionadas

contador