ep ignacio sanchez galan presidente de iberdrola
IBERDROLA - Archivo
11,51€
  • -0,15€
  • -1,24%

Nova bolcada en el cas Iberdrola. Aquest dimarts ha declarat el testimoni clau i exdirectiu de l'empresa, José Antonio del Olmo, davant del jutge de l'Audiència Nacional que instrueix el cas, Manuel García Castellón, sobre una presumpta trama de factures falses de l'elèctrica per espiar i compra polítics. I ho va fer sota un secretisme digne d'un testimoni protegit.

Segons fonts coneixedores del cas i citades per La Información, del Olmo va estar present per declarar davant Castellón i els dos fiscals del cas Villarejo. Allà va confirmar la presumpta trama armada per l'energètica per pagar espionatges a l'excomissari a través de "factures anòmales" emeses per "treballs de vigilància especials".

L'objectiu era l'espionatge i la compra de polítics per desbloquejar la construcció d'una central de cicle combinat a Arcos de la Frontera, Cadis. Valorada en 900 milions d'euros, l'operació va ser bloquejada per diverses formacions polítiques del municipi gadità i seria batejada per l'excomissari com a Projecte Arrow.

L'informe de Del Olmo de què es fa ressò El Confidencial destapa la trama de la qual presumptament van estar al dia altres alts càrrecs de la companyia. Entre ells, s'assenyala Sánchez Galán i l'actual número dos d'Iberdrola, Francisco Martínez Córcoles. A més, també s'esmenta l'actual conseller d'El Corte Inglés i altre temps responsable de Serveis Generals a l'energètica, Fernando Becker.

L'import d'aquestes factures falses ascendeix als 350.000 euros i Del Olmo ha afirmat que el seu pagament va haver de rebre l'aprovació dels seus superiors.

La resposta d'Iberdrola va tenir lloc un dia abans de la seva declaració davant del jutge, dilluns. La companyia va interposar una querella criminal per un delicte de falsedat perquè no reconeix l'autenticitat de l'informe ratificat per Del Olmo. Iberdrola ha reconegut haver-se posat en contacte amb Del Olmo anteriorment perquè aquest negués la veracitat del document davant la negativa de l'exdirectiu.

Noticias relacionadas

contador