teletrabajo portada

El 48,8% dels establiments ha utilitzat el teletreball durant el confinament per mantenir l'activitat dels seus negocis, segons l'últim informe publicat per l'INE sobre l'Indicador de Confiança Empresarial (ICE).

Aquest mòdul de l'ICE analitza si els gestors dels establiments han hagut de modificar el seu funcionament buscant fórmules per intentar mantenir un cert nivell d'activitat durant l'estat d'alarma.

El Teletreball (amb un 48,8% de respostes) i l'increment del nivell de digitalització (15,1%) van ser les fórmules més utilitzades per mantenir l'activitat durant l'estat d'alarma. Per contra, el 40,8% dels gestors no va fer cap modificació en el funcionament del seu negoci durant aquest període.

Per sectors d'activitat, el 63,6% dels altres Serveis van implementar el Teletreball com a model que els permetés mantenir un cert nivell d'activitat durant l'estat d'alarma.

Els establiments comercials van buscar el Comerç electrònic i el Servei a domicili com a fórmules alternatives, en un 16,4% i un 16,6%, respectivament. Per contra, el 58,2% dels establiments de Transport i Hostaleria, i el 53,4% dels de la Construcció no van modificar el funcionament del seu negoci.

Per grandària dels establiments, els més petits (menys de 10 assalariats), han estat els que menys han modificat el funcionament del seu negoci. El 61,1% no ha implantat cap mesura, enfront del 6,7% dels establiments de 1000 o més assalariats.

Noticias relacionadas

contador